Horaţius Dumbravă, membru CSM: „Avocaţii şi judecătorii ar trebui să renunţe la înţelegeri după uşile închise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat, vineri, la Cluj, că avocaţii şi judecătorii trebuie să renunţe la înţelegeri „după uşile închise”, acestea fiind în detrimentul celor care îşi caută dreptatea în instanţă.

Horaţius Dumbravă  a deschis, vineri, la Cluj-Napoca, o conferinţă pe tema infracţiunilor contra persoanei, el vorbind şi despre relaţia care ar trebui să existe între magistraţi şi avocaţi, informează Mediafax.

„Tema extrem de importantă care domină spaţiul profesional juridic este astăzi integritatea. Iată că aproape nu există săptămână în care să nu aflăm despre un coleg avocat, judecător sau procuror care încalcă liniile unui cod firesc deontologic sau de integritate. Sigur, aici trebuie să nuanţăm, iar nuanţa vine din viaţa de zi cu zi. Nu trebuie să ne ferim noi, judecătorii, procurorii şi avocaţii, să avem discuţii între noi, dar trebuie să renunţăm la a avea înţelegeri după uşile închise, cu tot felul de interese, în detrimentul, până la urmă, al celor care vin în faţa noastră şi-şi caută dreptatea”, a ţinut să precizeze Dumbravă.

Mai mult, judecătorul a spus că, pentru a deveni mai buni în profesia lor, avocaţii şi judecătorii trebuie să discute punctual despre problemele sistemului.

„În momentul în care vin avize pentru arestări şi văd ce e în acele dosare mă îngrozesc de ce văd acolo şi nu cred că sistemul nostru, realitatea este aşa cum apare în situaţii foarte puţine şi punctuale. De aceea, dacă noi avem curajul să discutăm aceste probleme sunt convins că vom deveni mult mai buni în profesia noastră şi în relaţia cu justiţiabilul, pentru că el are nevoie de noi”, a mai spus Horţius Dumbravă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite