Haosul din mintea guvernului condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi s-au dus la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, două graţii. Doamnele Viorica Vasilica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu. Prima premierul României, cea de-a doua ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. S-au dus vesele nevoie mare şi optimiste cât încape.

Atât de încântate au fost cele două doamne de cât au fost de norocoase, de cât de generoasă a fost cu ele soarta că au ajuns să aibă funcţii atât de înalte încât nu au înţeles că preşedintele le-a chemat nu ca să le laude, ci ca să le certe. Ele au înţeles că dl. Klaus Iohannis le-ar fi lăudat pentru ţopăiala fiscal-bugetară, pentru haosul creat de Legea pretins unitară a salarizării, pentru multele  salarii care scad în loc să crească. Că a promis el PSD-ul din care fac parte cele două  doamne că din ianuarie vor creşte salariile bugetarilor ,cu 25%, însă în majoritatea  cazurilor au crescut cu doar 5%, iar în prea multe locuri chiar au fost diminuate. Că PSD se joacă nu doar cu nervii bugetarilor, ci şi cu economia ţării.

Aproape că nu e zi să nu apară câte o reclamaţie referitoare la faptul că întregi categorii sociale pierd bani ca urmare a deciziilor negândite prezentate drept revoluţionare, reparatorii de fosta primăriţa a Craiovei. Care obişnuită cu Festivalul Shakespeare se pare că joacă zilnic în Comedia erorilor.

Doamna Dăncilă s-a dezmeticit doar după ce a văzut Comunicatul Adminisraţiei Prezidenţiale. Şi aşa cum îi stă bine unei pesediste a negat veridicitatea celor spuse şi scrise acolo. În plus, a mai avut curajul să ne mai aburească o dată şi, uitând că suntem în Săptămâna Mare, premierul României a vrut, în cel mai necinstit chip cu putinţă, să ne convingă cât ne e de bine de când partidul condus de dl. Liviu Dragnea în colaborare cu cel al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu au devenit stăpânii României.

Socotind că e nevoie şi de o dovadă suplimentară pentru actualizarea conştientizării binelui cu pricina, pe doamna Dăncilă a luat-o gura pe dinainte. Aşa că a mai făcut o promisiune fără acoperire în fapte.  A anunţat că bugetarii îşi vor primi salariile înainte de Sărbătorile de Paşte.

Nu intenţionez acum să intru în detalii şi să spun cât de deplasată, de populistă, de nerealistă economic mi se pare măsură. Despre faptul că ea încurajează consumatorismul, că aruncă bani în piaţă fară să se gândească la consecinţe.

Scopul comentariului meu de astăzi este acela de a atrage atenţia asupra lucrurilor necugetate pe care le debitează insa care, din pricina unui capriciu al d-lui Dragnea, a ajuns să se împăuneze cu demnitatea de premier al României.

Nefamiliarizată cu gramatica limbii române, îndeosebi cu diferenţa dintre articolul hotărât şi cel nehotărât, doamna Viorica Vasilica Dăncilă nu s-a gândit că era corect să spună unii bugetari. Ca, de pildă, parlamentarii. Nu medicii, nu profesorii,nu funcţionarii simpli, nu angajaţii din adminisraţie.

Miercuri a curs cu dezminţiri din partea miniştrilor şi Ministerelor. De la Lia Olguţa Vasilescu la Valentin Popa-Pamblică. Săracii înalţi demnitari nu mai ştiau cum să acopere gafa prim-ministrului României. Au îngăimat tot felul de explicaţii. Ba că nu s-ar fi solicitat plăţi în avans, ba că nu permite birocraţia, ba că documentaţia e mult prea laborioasă.. Asta în vreme ce aleşii, năpăstuiţii sorţii, cei pe care dl. Călin Popescu- Tăriceanu îi socoteşte cei mai demni oameni din România, se pregăteau să facă deja deja cozi la bancomate. Dovedind astfel că în România s-a revenit la situaţia din Ferma animalelor a lui George Orwell. Acolo unde toţi erau egali, iar unii erau mai egali ca alţii.

O situaţie tragi-comică ce nu face decât să mai ilustreze o dată haosul din capul guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite