Gerul face noi victime în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 65 de ani, din localitatea vasluiană Soleşti, a fost găsit în şoc hipotermic după ce zăcuse beat o noapte întreagă lângă o fântână. Potrivit medicului chirurg Toader C.,

Un bărbat de 65 de ani, din localitatea vasluiană Soleşti, a fost găsit în şoc hipotermic după ce zăcuse beat o noapte întreagă lângă o fântână. Potrivit medicului chirurg Toader C., acesta băuse, a căzut apoi inconştient şi cu siguranţă ar fi murit dacă nu ar fi fost descoperit la timp şi transportat la spital. Gerul a lăsat urme adânci pe mâinile şi picioarele omului.
Bărbatul era în şoc hipotermic, asta însemnând că temperatura corpului a scăzut sub 35 de grade, şi prezenta degerături de gradele II şi III la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Încercăm să îi salvăm braţele şi picioarele de la amputare, a declarat dr. Mircea Zavate, şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Vaslui.La spitalul vasluian mai este internat un tânăr de 27 de ani cu degerături la urechi. Medicii recomandă populaţiei să nu consume băuturi alcoolice în exces şi să nu plece la drum lung, pe jos. Persoanele cu risc la hipotermie sunt batrânii, copiii mici, traumatizaţii şi alcoolicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite