George Maior: România trebuie să sprijine în continuare Ucraina, Republica Moldova şi alţi parteneri NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, consideră că România trebuie să sprijine în continuare partenerii NATO, printre care se numără Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei recepţii oferite mai multor diplomaţi străini la ambasada României la Washington.

Ambasadorul român a precizat că în ultima perioadă ameninţările la adresa securităţii ţărilor NATO au fost numeroase şi ele reprezintă o provocare menită să testeze capacitatea de reacţie a acestei alianţe internaţionale.

„Ultimii doi ani nu au fost simpli, din punctul de vedere al securităţii, deoarece au proliferat la adresa NATO o serie de ameninţări convenţionale, informatice sau hibride. Aceste ameninţări au reprezentat o provocare la adresa capacităţii de reacţie a comunităţii internaţionale. Însă au arătat că statele membre NATO sunt unite în dorinţa de a rezolva aceste provocări”, a afirmat George Cristian Maior.

Potrivit diplomatului român, ţara noastră continuă să facă paşi importanţi pentru a-şi consolida rolul în cadrul NATO: „Cu mai puţin de o lună în urmă a devenit operaţională facilitatea anti-rachetă de la Deveselu, România a luat decizia de a creşte bugetul apărării la 2% din Produsul Intern Brut şi va găzdui sediul Diviziei Sud-Est a NATO, ca urmare a deciziilor luate la summit-ul din Scoţia”, a declarat ambasadorul George Maior.

De asemena, România trebuie să sprijine în continuare statele partenere NATO, cum sunt Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, a precizat ambasadorul.

La evenimentul care a avut loc la Ambasada României de la Washington au participat James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, ambasadorii statelor NATO, reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai comunităţii diplomatice şi ai unor organizaţii din capitala americană.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite