Funeriu: România nu îşi permite acum măriri salariale pentru toţi profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi recunoaşte că salariile profesorilor ar trebui să fie mai mari, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că România nu-şi permite acum asemenea majorări.

"Cadrele didactice din toată România, pentru muncă egală, vor primi exact acelaşi salariu. Este clar pentru toată lumea, atât pentru mine, care sunt ministru al Educaţiei, cât şi pentru colegii mei, că salariile cadrelor didactice ar trebui să fie mai mari. Situaţia economică a României este de asemenea natură încât acestea sunt resursele ţării.

Eu am ales încă de la instalarea în funcţie să fiu onest şi să nu vând iluzii, pentru că, de prea multe ori, cadrelor didactice din România li s-au vândut iluzii, niciodată onorate. Cred că acesta este primul semn de respect faţă de cadrele didactice", a declarat Daniel Funeriu, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

El a afirmat, citând datele oferite de Ministerul de Finanţe, că oferirea unor salarii mai mari tuturor profesorilor din România ar însemna un efort financiar anual de două miliarde de lei şi ar trebui disponibilizaţi 100.000 de bugetari, conform Mediafax.

"România nu-şi permite acum aceste măriri salariale extinse la nivelul tuturor dascălilor", a încheiat Funeriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite