Fostul primar al oraşului Iaşi Gheorghe Nichita, condamnat la 4 ani cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nichita FOTO Mediafax
Gheorghe Nichita FOTO Mediafax

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost condamnat  la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia a fost dată de Triunalul Bucureşti şi nu este definitivă.

Potrivit minutei instanţei, magistraţii au aplicat în cazul lui Gheorghe Nichita  pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale.  

„Condamna pe inculpatul Urdareanu Tiberiu la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni”, se mai arată î decizia Tribunalului. 

„Confisca de la în Nechita Gheorghe suma de 71214,76 lei primita cu titlu de mita cu obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume. Menţine sechestrul asigurător pana la concurenta sumei de 71214,76 lei”, se mai arată în sentinţă. 

Acuzaţile DNA

În decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită.

Nichita este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme şi a beneficiat de reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi de cazare în China.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite