Fostul director general al Complexului Rovinari rămâne cu sechestru asigurător pus de procurorii DNA în dosarul “Ponta-Şova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins astăzi contestaţia formulată de Laurenţiu Ciurel împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă prin ordonanţă pe 15 septembrie de procurorii DNA în dosarul în care fostul director general al Complexului Energetic Rovinari a fost trimis în judecată alături de premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova.

ÎCCJ a judecat astăzi un nou termen al procesului "Turceni — Rovinari", care se află în faza de cameră preliminară, şedinţa de judecată nefiind publică.
În 17 septembrie, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul "Turceni-Rovinari" şi după cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Acuzaţiile DNA

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite