Marin Anton revine la acuzaţiile de la nunta la care au participat mai mulţi membri PSD : „Bădălău m-a agresat, mi-a dat jumătate de pumn în gură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Marin Anton, cel care a intrat în conflict cu preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, la o nuntă, a ajuns luni dimineaţa la sediul DNA într-un dosar mai vechi. La ieşire, Anton l-a acuzat din nou pe Bădălău că l-a lovit la momentul respectiv, deşi prezintă altfel situaţia.

"Am fost la nuntă, domnul Bădălau a fost foarte nervos, nu ştiu de ce. M-a insultat, m-a jignit, M a agresat, mi-a dat jumătate de pumn în gură. Nu ne-am certat, nu am zis nimic, nu am reacţionat în niciun fel. Eu nu am avut un conflict cu domnul Bădălau', a declarat luni Marin Anton.

După conflictul ce ar fi avut loc în urmă cu două săptămâni, liberalul a făcut plângere la poliţie. De cealaltă parte, Niculae Bădălău, preşedinte executiv al PSD, a declarat că a fost doar un schimb de replici.

Cât priveşte prezenţa sa la sediul DNA, Marin Anton a declarat că a venit să ridice o citaţie."Nu am dat nicio declaraţie. Am venit să ridic o citaţie", a afirmat liberalul, citat de Mediafax.

Marin Anton este pus sub acuzare la DNA într-un dosar din 2015, alături de fostul primar al Giurgiului, fostul senator PNL Lucian Iliescu, fiul acestuia Ştefan Adrian Iliescu şi fostul senator PNL, Cezar Măgureanu. Anton este membru PNL în Giurgiu, iar în ultimii ani a schimbat mai multe partide: UNPR, PNL, PDL sau PMP.

Dosarul de la DNA

Potrivit unui comunicat al DNA transmis în iunie 2015, Lucian Iliescu este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale), şi instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Marin Anton, preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice la data faptei, de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În dosar mai sunt acuzaţi Adrian Iliescu, fiul senatorului, administrator al unor firme, pentru cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu şi la conflict de interese, Cezar Măgureanu, fost senator, pentru trafic de influenţă, şi Marin Pavel, director în Primăria Giurgiu — Administraţia Domeniului Public la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu şi la conflict de interese.

DNA precizează că, în perioada 2010 — 2011, Lucian Iliescu, în calitate de primar, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu fiul său, a întreprins demersurile necesare pentru a favoriza firmele controlate de Adrian Iliescu, în contextul organizării de către Primăria Giurgiu a două licitaţii ce aveau ca obiect vânzarea unei suprafeţe de 2.200 mp teren şi concesionarea lucrărilor de construcţie a unui imobil cu destinaţia "Piaţă Agroalimentară" pe un alt teren în suprafaţă de 3.200 mp.

Ambele suprafeţe de teren sunt situate în zona centrală a municipiului Giurgiu. Anterior, susţin procurorii, ei au beneficiat şi de ajutorul celorlalte persoane.

"Suspectul Pavel l-a sprijinit pe primar să promoveze proiecte de hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu şi să organizeze licitaţiile publice câştigate de firmele controlate de fiul acestuia din urmă. Ulterior, suspectul a devenit administrator al societăţii comerciale care administrează şi în prezent Piaţa Agroalimentară Giurgiu, obţinând beneficii sub formă de salarii primite atât de la firma administrată, cât şi direct din conturile bancare ale lui Adrian Iliescu. Suspecţii Anton şi Măgureanu şi-au folosit influenţa şi autoritatea pentru a determina mai mulţi consilieri locali să voteze favorabil proiectele de hotărâri ale Consiliului Local care aveau ca obiect trecerea din domeniul public în domeniul privat şi ulterior vânzarea prin licitaţie publică a suprafeţei de 2.200 mp teren", se arată în comunicat.

DNA menţionează că, urmare a acestor demersuri, firmele controlate de Adrian Iliescu au câştigat cele două licitaţii, deşi în cadrul uneia nu erau îndeplinite condiţiile prevăzute în documentaţia de calificare. Anchetatorii au reţinut că, pentru ajutorul acordat, Cezar Măgureanu a pretins de la Adrian Iliescu 50.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite