Fost director al “Apelor Române”, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Ofimiaş este acuzat de luare de mită, în formă continuată
Vasile Ofimiaş este acuzat de luare de mită, în formă continuată

Vasile Ofimiaş, fost director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie  pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată şi spălare a banilor, în formă continuată, informează DNA.

În acelaşi dosar au fost trimişi în faţa judecătorilor şi Eugen Laurean Popa, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, în formă continuată, Ioan Ciocan şi Maria Angela Ciocan, administratori ai SC River Shore SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Gheorghe Fedorca, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată, dar şi societatea River Shore SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Procurorii arată că în perioada 2009-2011, inculpatul Ofimiaş Vasile  a primit de la doi oameni de afaceri, printre care şi inculpatul Popa Eugen Laurean 6.450.888 lei, prin intermediul societăţii paravan S.C. River Shore S.R.L., un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro),  un teren în suprafaţă de 8.800 mp. situat în localitatea Budureasa, jud. Bihor, în valoare de 82.000 lei, dar şi suma de 2.361.314 lei, prin intermediul aceleiaşi societăţi comerciale. 

“Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimiaş Vasile pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Acumulare pe râul Mara la Runcu”, judeţul Maramureş. (…) Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei de 8.812.202,56 lei remisă cu titlu de mită, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate inculpatului Ofimiaş Vasile de oamenii de afaceri, pretinşii beneficiari ai “serviciilor”.

În acelaşi context, în perioada 06.06.2011 – 19.12.2014, inculpatul Ofimiaş Vasile a dispus utilizarea sumei totale de 4.153.996,90 lei şi 62.000 euro, pentru achiziţionarea de case, terenuri, autovehicule şi alte bunuri, cunoscând că sumele de bani provin din săvârşirea unor infracţiuni, în scopul ascunderii originii lor ilicite”, arată procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite