Florian Coldea, despre declaraţiile lui Daniel Dragomir: „Nu sunt nici dezvăluiri, nici informaţii, ci dezinformări şi minciuni ordinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul în rezervă Florian Coldea a infirmat categoric, într-un interviu acordat publicaţiei ziare.com,  acuzaţiile lansate la adresa sa şi a SRI în ultima perioada. El a dat detalii despre relaţia pe car a avut-o cu fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir, Sebastian Ghiţă sau Liviu Dragnea.

Principalele declaraţii ale generalului Florian Coldea:

- Există forţe interne şi externe care şi-ar dori servicii româneşti inhibate şi retrase în cazarmă, pentru că unii să îşi realizeze planurile şi obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele României.

- Nicio persoană nu este absolvită de vreo vină şi nimănui nu i se oferă scut de protecţie în faţă legii.

- Reamintesc tuturor celor care consideră că deţin date şi dovezi despre presupuse abuzuri sau încălcări ale legii, că au obligaţia legală să se adreseze cu celeritate organelor abilitate: Comisia de Control SRI, organele de aplicare a legii sau orice altă instituţie competenţă.

- SRI este obligat să pună la dispoziţie datele cerute de orice structura a Ministerului Public, care uneori pot proveni inclusiv din mandate de securitate naţională exploatate în trecut, chiar şi pe profil de antiterorism.

- Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu şi nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofiţeri cu funcţie, grad şi pregătire similare care nu a mai interacţionat profesional în mod direct cu mine.

- Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informaţii, ci dezinformări şi minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergură problemelor penale cu care se confruntă.

- Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activităţi de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuţiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofiţeri acoperiţi.

- Nu există rechizitorii scrise de vreun ofiţer SRI.

- Nu ştiu nimic despre arhivă SIPA, iar conţinutul acesteia nu a interferat în vreun fel cu activitatea Serviciului.

- Afirm din nou, cu toată tăria, cu toată responsabilitatea funcţiei pe care am avut-o şi cu întreagă răspundere legală, că nu există ofiţeri acoperiţi în justiţie. Nu există ofiţeri acoperiţi în politică.

- Nu am nicio legătură cu Hotnews şi Digi.

- În perioada mandatului meu, nu a existat nicio firma acoperită sau care să fi contribuit vreodată la bugetul SRI.

- Sebastian Ghiţă este un om de afaceri care a făcut lucruri nepermise şi continuă să facă greşeli. Fiecare este responsabil pentru propriile fapte.

- Preşedintele Băsescu a fost informat permanent, potrivit atribuţiilor funcţiei. Dacă oricine spune altceva e un fals.

- Cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârşi prin a constată că au fost ei înşişi folosiţi.

Integral interviul lui Florian Coldea pe ziare.com.

Dragmir: „A iesit SRL - Coldea din bârlog?”

După publicarea interviului, fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir a reacţionat pe facebok. 

„A iesit SRL - Coldea din bârlog? Stie ca merg la Comisia SRI azi si l-a apucat tremuriciul? Am inteles tema interviului care nu spune nimic si nu raspunde la nimic. Am inteles ca a mers la Disneyland si in Seychelles la ordin militar regulamentar. Frumoase misiuni. Iar daca tot nu confirma si nici nu infirma, poate se razgandeste: Dar in sufragerie la Oprea a fost? Dar in sufragerie la Sebi Ghita a fost? Dar pe Mihaela Nicola o cunoaste? Era mai bine in barlog. Mult mai bine. Later edit. Intrucat ma pregatesc pentru audierile care vor avea loc astazi, voi raspunde maine, punctual, afirmatiilor SRL COLDEA”, este postarea lui Daniel Dragomir.

"daniel dragomir"

Audierea din Parlament

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir urmează să fie audiat marţi la Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de informaţii, pe tema acuzaţiilor formulate în spaţiul public. Fostul ofiţer re termen dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Anunţul audierii din Parlament a fost făcut luni de către preşedintele comisiei Claudiu Manda. „Am avut o discuţie astăzi cu toţi membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui să funcţioneze activitatea la comisie. Mâine avem prima şedinţă ordinară. Am avut o discuţie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru mâine, la ora 16,30, la Comisia de control SRI, deci mâine la 16,30 va veni. I-am trimis şi pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisă", a declarat Claudiu Manda.

El a spus că întâlnirea cu Daniel Dragomir a fost programată pentru analiza declaraţiile făcute de fostul colonel SRI. „Este o întâlnire într-o primă etapă. Am văzut o serie de declaraţii făcute de domnia sa în mass-media. Comisia SRI îşi exprimă disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate să le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (...) Va rămâne ca domnul Dragomir să ne spună, la comisie, cu nume şi prenume, lucruri pe care consideră că le poate spune sau lucruri pe care să sperăm că doreşte să le spună comisiei'', a mai spus Manda.

Acuzaţiile lui Dragomir


Daniel Dragomir a declarat, la România TV, că rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise de ofiţerii SRI. "Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnării", a susţinut Daniel Dragomir.

Fostul angajat SRI a mai spus că Serviciul se ocupa şi de completele de judecată. "Se trimiteau bileţele, prin mesageri anume desemnaţi către judecători anume desemnaţi. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic, relaţii dezvoltate în timp, spre exemplu generalul Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. Al doilea caz, pe bază de şantaj, cum ar fi fost arhiva SIPA şi în al treilea rând al ofiţerilor acoperiţi în Justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a mai susţinut Dragomir.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite