Festivalul rock de la Periam Port a adus punkerii la Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi electronică au răsunat în aceeaşi locaţie de lângă râul Mureş, la Periam Port. Cap de afiş au fost anul acesta punkerii de la Exploited, care vor concerta la începutul lui august şi la

şi electronică au răsunat în aceeaşi locaţie de lângă râul Mureş, la Periam Port. Cap de afiş au fost anul acesta punkerii de la Exploited, care vor concerta la începutul lui august şi la renumitul festival din Peninsula Sziged. şi, din acest motiv, au fost prezenţi la Mureş câteva sute de fani fideli ai punkerilor, cu creste colorate în culori ţipătoare.
Cea de-a cincea ediţie a festivalului a avut, în cele patru zile, aproximativ patru mii de vizitatori. Printre multele trupe care au concertat la Periam, rockerii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei de la Altar, Luna Amară, Ektomorf, Cargo, şuie Paparude, Implant pentru refuz, Coma sau Nociv, dar şi pe rapperii de la Paraziţii. A mai fost şi o a doua scenă de muzică electronică, care a oferit non-stop bituri şi sounduri specifice cluburilor din Vest.Programul festivalului s-a conturat în funcţie de rezistenţa fizică a participanţilor care, atunci când erau doborâţi de somn, se duceau la corturile lor, campate într-o poieniţă lângă scene. Mâncarea şi berea s-au vândut practic 24 de ore din 24.

Fani pe scenă la Exploited
În fiecare dimineaţă, muzica începea deja să răsune, grupuri de rockeri erau prezente deja în faţa scenei, cu berile în mână, iar show-ul putea să continue. Nimic nu avea voie şi nici n-a reuşit să perturbe distracţia. Conflicte majore nu au existat nici chiar în timpul concertului The Exploited. Fanii au urcat pe scenă şi au cântat alături de idolii lor. Forţele de ordine au reacţionat violent, spre dezaprobarea zgomotoasă a publicului. Chiar şi cei de la Exploited au intervenit, pentru calmarea spiritelor, iar fanii au avut voie în final să se urce pe scenă. Rock la Mureş a devenit deja un festival cunoscut în România şi chiar în Europa. Printre fidelii evenimentului se numără foarte mulţi germani, care nu scapă nicio ediţie. Chiar dacă festivalul încă nu poate concura cu cel de la Sziged, de exemplu, Rock la Mureş are toate şansele ca, în anii următori, să devină unul internaţional nu doar prin trupele străine prezente pe scenă, ci şi printr-un număr mare de participanţi din toate colţurile Europei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite