Festivalul Peninsula, la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

afirmând că sponsorii au înţeles, până la urmă, că într-un judeţ unde festivalul medieval de la Sighişoara face legea se pot organiza manifestări de amploare şi în afara Bucureştiului

afirmând că sponsorii au înţeles, până la urmă, că într-un judeţ unde festivalul medieval de la Sighişoara face legea se pot organiza manifestări de amploare şi în afara Bucureştiului sau a marilor oraşe.
Szepessy Szabolcs, directorul festivalului, a declarat ieri că se aşteaptă, în perioada 26-30 iulie, la circa 60.000 de vizitatori, la un buget record de aproape 450.000 euro. Această a patra ediţie a "Peninsulei" prezintă, pe cele trei scene amplasate pe malul Mureşului, programe muzicale, iar în secţiunea Civiliada, ONG-urile sunt, ca de obicei, prezente cu manifestări privind educarea tinerilor, prevenirea şi rezolvarea problemelor lor specifice. Partea non-muzicală are în vedere o cinematecă, cu zeci de filme prezentate şi premiate la marile festivaluri româneşti, un concurs de fotografii făcute la faţa locului. Secţiunea muzicală are în vedere muzica electronică, unde vor evolua 25 de DJ, dintre care unii celebri, precum ATB, adică Andre Tanneberger, socotit unul dintre cei mai buni DJ din lume. De asemenea, în acest an, organizatorii s-au gândit să testeze dorinţa participanţilor de a învăţa să danseze, drept care se vor organiza cursuri de dans greceşti, irlandeze, braziliene, hip-hop etc. Fanii rock-ului îi vor vedea pe finlandezii de la "The Rasmus", ca şi trupa de punk britanică "The Toy Dolls", prezentă pentru prima dată în România, alături de crema muzicii româneşti şi maghiare, precum şi de 16 trupe de amatori, selecţionate din cele 140 înscrise la festival. Nu în ultimul rând va fi pus la încercare "simţul verde" al participanţilor, ce vor fi îndemnaţi să strângă peturile şi toate celelalte gunoaie, pentru a lăsa locul curat, aşa cum a fost găsit la începutul festivalului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite