Fals concurs pentru stewardese. Află probele la care au fost supuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe fete au fost păcălite cu un concurs pentru stewardese
Mai multe fete au fost păcălite cu un concurs pentru stewardese

Trei persoane care au obţinut peste 3.000 de lei ilegal, prin simularea unor interviuri pentru persoane de sex feminin în vederea angajării ca însoţitoare de bord, au fost trimise în judecată pentru înşelăciune.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au trimis astăzi în judecată pe Cătălin Claudiu Dumitrescu, Emanuel Mihai Dumitrescu şi Laura Gabriela Bratan pentru înşelăciune (15 fapte).


Cerinţe: între 18-27 de ani şi limba engleză


Potrivit probelor din dosar, Dumitrescu a conceput şi pus în aplicare, în cursul acestui an, simularea unui interviu, modalitate prin care a urmărit obţinerea unor venituri nelegale.
Obiectul interviului îl constituia selectarea unor persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, cunoscătoare a limbii engleze, în vederea angajării ca însoţitoare de bord (stewardese) la companii aeriene străine.


50 de euro taxa de examen


Participantelor declarate admise în urma interviului simulat li se percepea, drept taxă de înscriere, suma de 50 de euro (fie în această monedă, fie echivalentul ei în lei).
„În acest context, pentru a da o aparenţă de veridicitate cât mai mare, inculpatul Dumitrescu Catalin Claudiu şi-a ales de pe internet o denumire de societate comercială cu conotaţii spre zona aeriană, şi-a luat un nume fals, precum şi calitatea mincinoasă de ,«consulting manager». De asemenea, a creat un cont de e-mail, şi-a creat cărţi de vizită cu datele de identificare false, a confecţionat un număr de trei licenţe false care atestau împuternicirea firmei sale de către companiile aeriene străine în recrutarea de personal, dar şi chitanţe fiscale cu datele societăţii fictive, postând, totodată, pe internet, în mai multe rânduri, oferta privind recrutarea de personal”, se arată în rechizitoriul procurorilor.


Interviul simulat se dădea cu fratele escrocului


Pentru simularea interviurilor, Dumitrescu i-a cooptat pe fratele său Emanuel şi pe prietena acestuia, Laura Gabriela, cărora le-a descris modalitatea de operare şi rolurile ce urmau să le revină, respectiv de „casier” şi de „asistentă".
Examenele au fost susţinute la zilele de 17 şi 18 mai 2011. Dumitrescu a închiriat de la o societate comercială un spaţiu adecvat derulării simulării interviului, reuşind împreună cu ceilalţi doi presupuşi complici să inducă în eroare 15 persoane, pe care le-a prejudiciat cu suma de 2.255 de lei şi 200 de euro.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite