Extremiştii maghiari au acoperit tricolorul cu steagul Ungariei în Ţinutul Secuiesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul care a revopsit bornele poartă un tricou cu însemnele grupării Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate
Tânărul care a revopsit bornele poartă un tricou cu însemnele grupării Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate

O grupare maghiară extremistă, care militează pentru refacerea Ungariei Mari, a publicat pe Facebook o serie de fotografii în care arată cum membrii grupării, care „şi-au petrecut vacanţa de vară în Ţinutul Secuiesc”, „au manifestat un patriotism remarcabil” şi au revopsit mai multe borne. „Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar au revenit acolo unde le e locul!”, transmit aceştia.

„Membrii Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate (referire la organizarea administrativ-teritorială a Ungariei Mari - n.r.) şi-au petrecut vacanţa de vară în Ţinutul Secuiesc, iar dacă tot se aflau acolo, manifestând un patriotism remarcabil, au făcut ordine. 

În Ţinutul Secuiesc se găsesc borne kilometrice în stare deplorabilă, motiv pentru care le-au vopsit. Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar a revenit acolo unde îi este locul, ca să vadă toată lume. Maghiarii nu au lăsat de izbelişte Ţinutul Secuiesc! NU, NU, NICIODATĂ!”, a scris gruparea pe Facebook. 

Cei care urmăresc grupul şi-au exprimat imediat admiraţia şi recunoştinţa pentru acţiunile extremiştilor. „O treabă frumoasă, dar e prea puţin interes pentru această cauză. Ar trebui să mergem acolo, să cumpărăm case, să ne însurăm şi să facem mulţi-mulţi copii maghiari!”, scrie un utilizator. „Mulţumim frumos! Ne-a picat bine să vedem asta!”, „Aşa a fost, aşa să rămână!” şi „Mulţumim! Trăiască Ungaria Mare!” sunt alte comentarii postate la fotografii. 

Mişcarea Tineretului din cele 64 de comitate foto Faceboox
Mişcarea Tineretului din cele 64 de comitate foto Faceboox

Nu este clar unde exact în Ţinutul Secuiesc se află bornele revopsite, iar fotografiile au fost publicate pentru prima dată pe pagina de Facebook a postului de radio „Sfânta Coroană” din Ungaria. Tânărul care apare în fotografii vopsind bornele poartă un tricou cu însemnele grupării Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate. 

„Nu, nu, niciodată” este sloganul sub care activează toate grupările extremiste maghiare care militează pentru refacerea Ungariei din timpul Imperiului Austro-Ungar şi anularea Tratatului de la Trianon. 

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/adev-rul-despre-romani-i-unguri" target="_blank">View the story "Adevărul despre români şi unguri" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite