EXCLUSIV Doi dintre agresorii jandarmeriţei au fost arestaţi preventiv. Cine sunt huliganii şi ce legături au cu lumea sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi huligani care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pe motiv că au bătut crunt o jandarmeriţă la protestul diasporei, de vineri, din Piaţa Victoriei, sunt membri ai galeriei unei echipe de fotbal bucureştene, mai cunoscuţi ca ultraşi. În acelaşi timp, oamenii legii cer ajutorul populaţiei pentru identificarea unui al treilea derbedeu.

UPDATE Unul dintre protestatarii care au plecat duminică seară în marş de la Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei.

El a fost scos din mulţime de către jandarmi, la întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Martori care au asistat la momentul în care bărbatul a fost extras din mulţime au declarat că acesta i-a întebat pe jandarmi de ce s-au îndreptat asupra lui, susţinând că nu a făcut nimic care să justifice gestul forţelor de ordine.

UPDATE  21.00 Doi dintre bărbaţii care au agresat-o pe femeia-jandarm pe 10 august au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

UPDATE Anchetatorii care investighează violenţele de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei fac apel la cei care s-au aflat la protest să ajute la identificarea unui individ, care ar putea avea legătură cu sustragerea armei jandarmeriţei bătute de huligani.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti  şi Poliţia Capitalei -   Serviciul Omoruri,  în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor în care au fost agresaţi cei doi jandarmi,  va solicită sprijinul în mediatizarea unor imagini. Rugăm cetăţenii care îl recunosc pe bărbatul ce apare în fotografii să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. Pe această cale mulţumim celor care s au implicat şi ne-au oferit ajutor“, precizează procurorii.

Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din nucleul galeriei Clubului Sportiv al Armatei (Steaua), prezenţi la fiecare meci al echipei de fotbal. 

În urma audierilor de sâmbătă seara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele celor doi, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.   

Imagine indisponibilă

Bărbatul căutat de Poliţie, care ar avea legătură cu furtul armei jandarmeriţei bătute. DETALII AICI

***

Ionuţ Liviu Cojoacă (foto jos) şi Claudiu Andrei Dobre urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. 

Mai multe zeci de persoane au fost audiate până la această oră în dosarul deschis după agresarea jandarmeriţei. Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. „În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei. 

Pistolul furat de la aceasta nu a fost deocamdată recuperat. 

Deşi a ajuns la spital acuzând că nu-şi mai simte picioarele, investigaţiile medicale au arătat că Ştefania, femeia jandarm de 23 de ani, bătută în Piaţa Victoriei, nu a suferit nicio fractură a coloanei cervicale. În schimb, ea a rămas cu multiple traumatisme la nivelul capului şi corpului, în urma loviturilor repetate încasate de la grupurile violente din Piaţa Victoriei.

Imagine indisponibilă

Ionuţ Liviu Cojoacă, unul dintre ultraşii reţinuţi

Doi jandarmi, dintre care o femeie, au fost prinşi în mijlocul unui grup de manifestanţi şi au căzut victime agresiunii mulţimii furioase, vineri seară, în Piaţa Victoriei. 

Cei doi militari au fost scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite