Episodul 15 din seria "Al Doilea Război Mondial, asa cum l-au văzut nemţii": Trupele germane în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" şi „Historia" continuă seria documentarelor istorice inedite despre armata germană în cel de-Al Doilea Război Mondial. Un corp de armată german este trimis de Führer în Africa de Nord în ajutorul trupelor italiene aflate în mare dificultate.

În dimineaţa zilei de 13 septembrie 1940, trupele italiene staţionate în Libia trec graniţa cu Egiptul şi împing forţele britanice din această colonie până la Sidi Barrani. Pe 9 decembrie începe însă contraofensiva engleză. Peste 20.000 de soldaţi britanici atacă poziţiile italiene, distrugând nu mai puţin de 10 divizii ale lui Mussolini.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VIZIONA FILMUL DOCUMENTAR



Pentru a nu pierde Libia şi Tunisia în urma atacului englez, Mussolini îi solicită ajutorul lui Hitler. La 9 ianuarie 1941, Hitler ordonă mobilizarea unei trupe germane pentru a fi trimisă în Africa.

Führerul dorea să prevină cu orice preţ o înfrângere totală a trupelor italiene din Africa de Nord. Astfel, îi încredinţează, la 6 februarie 1941, generalului maior Erwin Rommel (poreclit mai apoi „Vulpea deşertului”) comanda supremă a corpului armat (Afrika Korps) ce avea să fie trimis în Africa de Nord. Acesta era format dintr-o unitate de infanterie specială şi o divizie blindată cu care avea să atace trupele engleze.

Urmăreşte documentarul - „Trupele germane în Africa – Afrika Korps" începând de luni 20 septembrie pe site-ul adevarul.ro.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite