Elena Udrea, propusă să preia Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a fost propusă, vineri, să preia portofoliul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în noul Cabinet al primului-ministru desemnat Emil Boc.

S-a născut la 26 decembrie 1973, în comuna Pleşcoi, judeţul Buzău. Între anii 1988 - 1992, a urmat cursurile Liceului teoretic 'Bogdan Petriceicu Haşdeu' din Buzău. Între 1992 - 1996, a studiat la Facultatea de Ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir' din Bucureşti. În anul 2005 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare 'Carol I', Universitatea Naţională de Apărare 'Carol I', unde a obţinut Masterul în Securitate şi Apărare Naţională. Din 2006 a studiat şi la Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educaţional şi al Achiziţiilor, tot în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare 'Carol I'.

Între 1997 şi 1999, a practicat avocatura la Baroul Bucureşti. Între 1999 şi februarie 2005, apoi din decembrie 2005 până în prezent este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocatură. Între iunie 2004 şi februarie 2005 a fost consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al Comisiei juridice şi de disciplină. Din februarie până în octombrie 2005, a deţinut funcţia de consilier de stat în Administraţia Prezidenţială, fiind şef al Cancelariei Preşedintelui României, Traian Băsescu.

Din februarie 2006 este membră PD, după ce a demisionat din PNL în care a activat din 2002. Din decembrie 2006 este secretar executiv al Biroului Permanent PD-L. În urma alegerilor uninominale din 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a devenit deputat de Bucureşti, fiind aleasă în Colegiul 25. Este din decembrie 2003 membru fondator al Fundaţiei 'ProEuropa', care se ocupă de integrarea României în Europa.

Este coautor al lucrărilor 'Geopolitica Spaţiului Marea Neagră - Caucaz', 'Mediul Internaţional şi Uniunea Europeană', 'Profilul Geopolitic al Bazinului Marii Negre şi Caucazului', precum şi autoarea lucrării 'Perspectivele Strategice ale regiunii Mării Negre în viziunea S.U.A. Interesele româneşti şi miza resurselor energetice din regiune'.

În ziua de 18 decembrie 2008, Biroul Permanent Naţional al PD-L a propus-o pe Elena Udrea pentru ocuparea portofoliului de ministru al Turismului în Guvernul Boc. A fost validată în Parlament, în funcţia de ministru al Turismului, la 22 decembrie 2008, împreună cu întreg Cabinetul Emil Boc, în aceeaşi seară depunând jurământul, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu.

La 2 octombrie 2009, miniştrii democrat-liberali au preluat prerogativele ministeriale cu titlu interimar pentru 45 de zile, după ce miniştrii social-democraţi au demisionat la 1 octombrie din Guvernul de coaliţie cu PD-L. Elena Udrea a preluat, astfel, şi interimatul Ministerului Mediului. La 16 noiembrie 2009, a declarat că nu mai semnează niciun document în calitate de ministru interimar al Mediului, deoarece i-a expirat perioada de interimat de 45 de zile, gestionarea ministerului revenind secretarului de stat Dan Cârlan.

Vorbeşte limbile engleză, franceză şi italiană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite