Dumitru Dragomir, achitat pentru tranzacţia cu terenul FPF!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, Bogdan, dar şi fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu şi fostul şofer al lui Dragomir, Florin Bogdan Bădiţă au fost achitaţi, de către Curtea de Apel Bucureşti, în procesul privind o tranzacţie imobiliară a LPF.

Decizia luată miercuri este cu recurs la instanţa supremă. În primă fază şi Tribunalul Bucureşti a decis achitarea acestora.
La 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Totodată, George-Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional şi fost membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Pentru aceeaşi infracţiune a fost judecat şi Bogdan Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir.

Acuzaţii de corupţie


Conform DNA, la 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351 de metri pătraţi, în valoare de 32.600 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.


„Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată", arăta DNA.

Şoferul era trecut proprietar

Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut în proprietatea şoferului Florin-Bogdan Bădiţă terenul de 351 de metri pătraţi. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 60.000 de lei noi, deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi, potrivit anchetatorilor DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite