Dragonul de mare, spaima turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, peste 20 de turişti au ajuns la spital cu dureri foarte mari după ce au fost înţepaţi de un peşte veninos ce înoată la malul Mării Negre.

Denumit dragonul de mare, peştele, de mărimea unui guvide, este un pericol pentru cei care se aventurează în apă. Luni, pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud o turistă a fost înţepată de un astfel de peşte. „Era lipit de piciorul femeii şi abia când am dat să-l smulgem, a înţepat. Am sunat imediat la 112 şi a venit o ambulanţă, care a preluat-o pe turistă", a povestit Denim Galit, salvamar.

Turiştii sunt nedumeriţi. „Până acum nu am mai auzit de dragonul de mare. Autorităţile trebuiau să facă publice aceste situaţii, să ne anunţe că există antidot în caz de înţepătură. Tot autorităţile trebuiau să mediatizeze ce trebuie să facă turiştii imediat după ce sunt înţepaţi", a spus Gheorghe, un turist din Deva.

Medicii avertizează pe cei aflaţi la malul mării că durerea provocată de dragonul de mare este foarte mare. „Este bine ca imediat ce au fost înţepaţi, turiştii să apeleze 112 şi să încerce să sângereze cât mai mult rana", a declarat dr Liliana Tuţă, medic în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Specialiştii explică apariţia peştilor. „Apa este uşor îndulcită, iar ei s-au apropiat mai mult de ţărm. Aşa se poate explica prezenţa dragonului de mare la mal. Peştele are, pe partea dorsală, patru spini orientaţi înainte, care pătrund sub piele. Veninul este destul de puternic şi acţionează asupra sistemului nervos, dar şi a sângelui", a precizat Simion Nicolaev, directorul Institutului Grigore Antipa.

Sejurul pe litoral se vinde la pachet cu bolile

Constanța: Vârf de sezon cu peste 150.000 de turiști; se anunță un nou weekend plin datorită evenimentelor

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite