Dragnea: Măsurile pentru ce s-a întâmplat la Buzău se vor lua săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat marţi că săptămâna viitoare Guvernul va lua măsuri cu privire la situaţia din Buzău, unde autorităţile nu au gestionat corespunzător operaţiunile de deszăpezire. Totodată, vicepremierul a pus în alertă autorităţile pentru zilele care urmează.

„Vâlcele, o comună care era în cel mai mare risc, am pus de acord cele două judeţe, au venit şi din Buzău şi din Brăila utilajele, s-au întâlnit şi intră pe Vâlcele. La Năieni, mai sunt 5 km şi se ajunge. Apăr şi protejez un coleg până la o limită. Măsurile pentru ce s-a întâmplat la Buzău se vor lua săptămâna viitoare. L-am informat pe prim-ministrul. L-am trimis pe Iulian Matache în Buzău şi va sta acolo 2,3 zile. Preşedintele CJ şi prefectul trebuie să vorbească cu primarul7, a declarat Liviu Dragnea, la comandamentuld e iarnă convocat la Palatul Victoria.

Vicepremierul a prezentat şi situaţia meteorologică din zilele următoare. „Dacă este viteza vântului de 70 de km asta nu înseamnă că este o adiere de vânt sau dacă zăpada măsoară 45 de cm nu este o cantitate abundentă. Situaţia va fi în continuare destul de grea. Prognozele meteo sunt îngrijorătoare. Cod portocaliu este cod portocaliu. Zăpada de mâine nu vine după o perioadă în care nu a nins. Sunt zone în care este zăpadă de 1, 2 m. Va fi o o săptămână dificilă aproape în toate judeţele“, a mai spus Dragnea.

În ceea ce priveşte traficul de mâine, Liviu Dragnea a transmis un mesaj către C.N.A.D.N.R şi MAI. „Vreau să transmit colegilor de la CNADRN şi MAI că nu veţi lua nicio decizie de a închide vreun drum fără acordul meu“, a conchis Dragnea.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

ANM a emis cod portocaliu de viscol şi cod galben de ninsori abundente. Avertizările sunt valabile de miercuri dimineaţă până joi la ora 10.00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări de vreme rea în Oltenia, Muntenia, Sudul Moldovei, Sud-estul Transilvaniei şi în Dobrogea. Astfel, de marţi dimineaţă până joi la ora 10.00, Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi sub cod portocaliu de viscol, iar 10 judeţe vor fi sub cod galben de ninsori, potrivit ANM. Joi şi vineri vom avea parte de ger.

Lista completă a drumurilor închise şi a celor care au restricţii de trafic

Deşi meteorologii au ridicat toate avertizările de vreme rea, peste 15 drumuri naţionale sunt în continuare închise sau au restricţii de circulaţie, potrivit Infotrafic. Autorităţile au anunţat eliminarea restricţiilor pe A3, iar pe A2 rămâne în continuare închis tronsonul Bucureşti-Feteşti. Sunt probleme şi pe căile ferate, cu restricţii pe 10 linii şi 105 trenuri anulate. Însă porturile sunt deschise.

METEO Vremea pe două săptămâni: va mai ninge pe 29 ianuarie, dar până pe 2 februarie, în unele zone, se va încălzi uşor

Meteorologii au emis, luni, prognoza meteo valabilă pentru perioada 27 ianuarie – 9 februarie. Potrivit informaţiilor furnizate de specialiştii, mai sunt aşteptate ninsori pe 29 ianuarie, zi în care în nordul ţării, sunt aşteptate şi valori termice de -18 grade. Cu toate acestea, până pe 2 februarie, vremea se va încălzi în aproape toată ţara, în unele zone temperaturile fiind mai mari chiar şi cu 8-9 grade.

Populaţia din Vrancea, sfătuită să se aprovizioneze cu alimente pentru a face faţă Codului Portocaliu

Şcoli închise, gravide aproape de soroc chemate la spital şi oameni puşi să-şi facă rezerve de alimente şi medicamente, sunt recomandările făcute de reprezentanţii Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea pentru următoarele două zile, când judeţul, aflat deja în stare de alertă, se va confrunta din nou cu cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite