Două tinere musulmane acuză că au fost agresate în centrul Bucureştiului. Poliţia face cercetări. Ce spun reprezentanţii Centrului Islamic din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două tinere musulmane acuză că au fost atacate în plină stradă, în Capitală,de un grup de cinci tineri
Două tinere musulmane acuză că au fost atacate în plină stradă, în Capitală,de un grup de cinci tineri

Două tinere musulmane acuză că au fost agresate, miercuri, de un grup de tineri, pe Calea Mosilor din Capitală, anunţă Asociaţia "Surori Musulmane", cazul fiind cercetat şi de Poliţia Capitalei. Agresorii ar fi folosit şi cuţite. Potrivit Asociaţiei un grup format din trei băieţi şi două fete, le-ar fi smuls victimelor, în vârstă de 18 ani, vălul şi le-ar fi bătut.

„Două fete tinere (18 ani), ce purtau vălul islamic au fost atacate în plină stradă, în timpul zilei, în zona Moşilor, de un grup de trei băieţi şi două fete. Fetelor le-au fost smulse vălurile şi au fost bătute, rănite la cap, la mâini etc. Cu greu un bărbat a intervenit pentru a le salva de agresori", se arată în comunicatul Asociaţiei.

Fetele au fost tăiate cu cuţitul

Potrivit preşedintelui Centrului Cultural Islamic din România, dr. Abu Al-Ula Al-Ghiti, fetele au fost tăiate cu cuţitul, iar în acest moment acestora le este teamă să mai iasă din casă sau să meargă la şcoală. 

”Sunt lovite psihic şi fizic. Ambele sunt tăiate. Fetelor le este teamă să mai meargă la şcoală. Astăzi, una dintre ele a mers la şcoală condusă de tatăl ei cu maşina personală. Cealaltă, în schimb, a rămas acasă, atât de teamă, cât şi din cauza umflăturilor pe care le are”, a spus pentru Adevărul, dr. Abu Al-Ula Al-Ghiti.

S-a luat în calcul ca fetele să meargă la şcoală fără văl 

„Aseară s-au strâns mai mulţi părinţi şi am luat în calcul ca tinerele să nu mai poarte vălul la şcoală sau în oraş, pentru a nu mai fi agresate. Însă este dreptul lor de a-l purta”, mai spune reprezentatul Centrului Cultural Islamic.

Acesta cere totodată autorităţilor să îşi facă datoria, iar publicul să nu generalizeze când vede oameni musulmani.

„Incidentul la care se face referire s-a produs în data de 30 martie 2016, în jurul orei 18.00, în zona Calea Moşilor. Ulterior acestui fapt, una dintre tinerele agresate, însoţită de tatăl ei, s-a prezentat la secţia de poliţie unde a relatat evenimentul. Aceştia, însoţiţi de poliţişti, s-au deplasat la locul unde a avut loc incidentul, zonă în care a fost identificată şi cea de-a doua tânără despre care se face referire în comunicatul asociaţiei”, arată într-un comunicat Poliţia Capitalei.

Tinerele au declarat verbal că la ieşirea dintr-un fast-food aflat în zonă, au fost interpelate de 5 tineri necunoscuţi, 2 fete şi 3 băieţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care au avut un comportament agresiv faţă de ele şi le-au adresat de asemenea cuvinte jignitoare.

Dosar penal pentru loviri şi alte violenţe

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru sâvârşirea a două infracţiuni de loviri şi alte violenţe.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti s-a înregistrat un dosar având ca obiect săvârşirea a doua infracţiuni de loviri şi alte violenţe, prev. de art. 193 C.p. constând în agresarea, la data de 30 martie 2016, a două tinere de origine siriană, în vârstă de 17 ani, de către mai multe persoane”, potrivit unui comunicat emis de Parchetul General.

Cauza a fost deschisă după ce poliţia s-a sesizat din oficiu cu privire la aceste incidente.

„Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către organele de poliţie din cadrul Secţiei  8 în legătură cu incidentul petrecut în ziua de 30 martie 2016, în jurul orelor 17.00 - 17.30, când două adolescente au fost acostate pe Calea Moşilor de un grup de 5 persoane necunoscute (dintre care două de sex masculin si trei de sex feminin), care le-au smuls baticul de pe faţă şi le-au agresat fizic, trăgându-le de păr si provocându-le leziuni minore la nivelul mâinilor si feţei, care nu au necesitat îngrijiri medicale”, se mai arată în documentul citat.

     

”Într-un an şi jumătate, patru persoane au fost agresate din cauza apartenenţei regioase”

Preşedintele Centrului Cultral Islamic mai spune că tinerelor li s-au adresat formule precum ”musulmane teroriste sau musulmane ISIS”, cu toate că fetele sunt românce, doar că sunt de credinţă islamică. Mai mult decât atât, acesta ar fi al patrulea caz de agresiune faţă de femeile musulmane în ultimul an şi jumătate.

”Fetele sunt românce, mama uneia dintre fete este chiar româncă. Românii sunt primitori şi prietenoşi, dar sunt şi cazuri de oameni care nu percep diferenţa dintre Isis şi musulmani. Este al patrulea caz de violenţă împotriva femeilor musulmane într-un an şi jumătate. Femeile au fost scuipate, li s-au adresat cuvinte urâte”, a mai spus preşedintele Centrului Cultral Islamic.

Părinţii celor două tinere au refuzat să depună plângere în acel moment, declarând faptul că îşi rezervă acest drept şi deasemenea au refuzat prezenţa unui echipaj medical care să le acorde îngrijiri medicale, mai arată reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

„Având în vedere situaţia înregistrată, în baza art. 292 Cod Procedură Penală, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Secţia 8 Poliţie, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. În prezent, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pentru identificarea celor 5 tineri şi se depun toate diligenţele pentru preluarea plângerilor şi declaraţiilor persoanelor vătămate. Precizăm că infracţiunea pentru care s-a înregistrat sesizarea din oficiu este condiţionată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, au mai declarat oficialii Poliţiei.

Reprezentanţii Asociaţiei "Surori Musulamane" susţin că sunt îngrijoraţi de situaţie şi vorbesc despre "o portretizare eronată în media a atacurilor teroriste, nefăcându-se diferenţa între terorişti şi musulmanii de rând".

"Musulmanii condamnă aceste acte teroriste şi condamnă violenţa.(...)Musulmanii aflaţi pe teritoriul României sunt paşnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetaţeni români, născuţi şi educaţi aici. Nu ne dorim o divizare a societăţii române, ne dorim să trăim în pace, la fel ca şi până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate", susţin reprezentanţii Asociaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite