Dosarul de şantajare a lui Mircea Băsescu, strămutat de la Constanţa la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu FOTO Adevărul
Mircea Băsescu FOTO Adevărul

Curtea Supremă a decis să strămute dosarul în care membrii familiei lui Bercea Mondial au fost condamnaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Astfel, dosarul ajunge de pe rolul Curţii de Apel Constanţa pe cel al Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa supremă a admis o cerere de strămutare a dosarului depusă de membrii familiei lui Bercea, respectiv Fănica Anghel, Ion Grinică Anghel, Marius Constantin, Izaura Anghel şi Florin Anghel.

Dosarul se află în faza de apel, după ce, pe 29 octombrie 2015, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe patru membri ai familiei Bercea Mondial la pedepse cu executare şi la plata de daune morale de 7.000 de euro pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Concret, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a primit cea mai mare pedeapsă, de 12 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare. Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial va avea de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Cu pedeapsă privativă de libertate s-au ales şi soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, condamnată la 3 ani şi 9 luni închisoare. Izaura Anghel, soţia lui Marius Constantin, a fost condamnată la 4 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare. Grinică Ion Anghel (fratele Izaurei Anghel), care este minor, a fost condamnat la o măsură educativă sub supraveghere pe o perioadă de 6 luni. Ei au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA Constanţa.
 

În acelaşi dosar, Mircea Băsescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru că i-a fost afectată imaginea. Magistraţii au decis că va primi doar 7.000 de euro: de la Florin Anghel 3.000 de euro, de la Izaura Anghel -2.500 de euro, de la Marius Constantin -1.000 euro, iar de la Grinică Anghel 500 de euro. Hotărârea nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite