Doar două tabere mai sunt deschise în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chevereş va intra în circuitul internaţional de hostels

la Chevereş, cu o sută de locuri de cazare, a avut parte de o investiţie importantă din partea autorităţilor, astfel încât aici sunt programate toată vara tabere tematice şi de agrement. Cu o investiţie iniţială de peste un miliard şi jumătate de lei, dotările au fost schimbate aproape în totalitate. Este pentru prima dată după 50 de ani când aici s-a instalat o centrală termică, astfel încât tabăra va fi deschisă şi iarna. Există chiar şi o sală de computere, iar Leontin De-Maio, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret, spune că, de anul viitor, Chevereşul va fi înscris în circuitul internaţional de hostels. Investiţiile vor continua şi după seriile din această vară, iar autorităţile susţin că, de anul viitor, tabăra va avea o piscină, spaţii noi de agrement, dar şi încă două căsuţe cu încă 32 de locuri de cazare. Tabăra de la Chevereş are şi avantajul de a fi la doar câţiva kilometri de Timişoara.

Preferă excursii în străinătate
Tabăra de la Poieni Strâmbu funcţionează doar la jumătate din capacitate, cu 40 de locuri de cazare disponibile. şi aici sunt programate investiţii, pentru care autorităţile judeţene au cerut pentru anul viitor trei miliarde de lei. Deocamdată, la sfârşitul lui august va fi amenajat un parc de joacă pentru copii, prevăzut şi cu un teren de minigolf.
Comparativ cu anii trecuţi, mai puţini tineri timişeni au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoral. În schimb, au ales din oferta Direcţiei Judeţene pentru Tineret excursii de câte şapte zile în Grecia şi în Ungaria, la Balaton. Dacă pentru taberele din Timiş părinţii au scos din buzunar câte 350.000 de lei vechi pe zi (cazare şi trei mese), pentru locurile din străinătate au plătit aproape dublu pentru şapte zile (cu trei mese şi transport inclus).

Taberele de la Nădrag şi de la Bogda sunt practic închise, din cauza condiţiilor inacceptabile de cazare. Cea de la Bogda nu mai funcţionează de trei ani, dar la Nădrag cei mai puţin pretenţioşi se pot caza în weekend, în cazul în care consideră că drumeţiile în împrejurimi compensează ruinele în care vor dormi. şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret spune că numai o investiţie de câteva miliarde le poate reînscrie în circuitul turistic, realizabilă doar printr-un parteneriat public-privat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite