Fost spion, cu patru facultăţi, reţinut pentru că ar fi violat mai mulţi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Un fost agent secret al României a fost reţinut de procurorii bucureşteni pentru pedofilie. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, este acuzat că ar fi abuzat sexual mai mulţi copii cu vârste între 5 şi 10 ani. Suspectul, care la rândul lui are doi copii, a fost ridicat, ieri dimineaţă, chiar din locuinţa lui şi dus la sediul Poliţia Capitalei pentru audieri. Procurorii au decis să emită pe numele lui ordonanţă de reţinere.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul îşi căuta victimele în apropierea şcolilor sau a locurilor de joacă. 

„Ancheta a fost demarată după ce la mai multe Secţii de Poliţie din Capitală au fost depuse plângeri împotriva acestuia. Părinţii copiilor abuzaţi spun că bărbatul ademenea copiii care nu erau însoţiţi, îi ducea în locuri necirculate sau în scări de bloc, unde îi viola. Nu îi lua foarte mult să-i convingă pe micuţi să-l însoţească. Omul a terminat patru facultăţi printre care dreptul şi psihologia. Deci ştia cum să-şi ademenească victimele”, au explicat anchetatorii care susţin că printre copiii abuzaţi se numără şi băieţei şi fetiţe.

Anchetatorii au probat, până în prezent, opt fapte de pedofilie, comise în perioada 2013-2014, însă bărbatul este suspectat că ar fi comis şi alte violuri. 

Cercetările în acest caz au fost făcute cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Violator înainte de 1989, profesor după 1990

Bărbatul, a mai fost condamnat pentru pedofilie, înainte de 1989, perioadă în care era ofiţer MApN şi activa la Direcţia de Informaţii. După 1990 a fost reabilitat şi a reuşit să se angajeze chiar şi în învăţământ. Este divorţat şi are doi copii care au emigrat în occident.

În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat riscă 12 de ani puşcărie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite