Deputatul PNL Lucian Ciubotaru, cercetat sub control judiciar pe cauţiune. Riscă arestul dacă nu plăteşte 10.000 de lei în următoarele 5 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Lucian Ciubotaru
Deputatul Lucian Ciubotaru

Procurorii DNA îl cercetează sub control judiciar pe cauţiune pe deputatul PNL, Lucian Ciubotaru. Acuzaţia: complicitate la trafic de influenţă. Dacă în următoarele 5 zile nu plăteşte cauţiunea de 10.000 de lei, parlamentarul riscă să fie arestat preventiv sau să fie plasat în arest la domiciliu.

În acelaşi dosar mai este cercetat şi Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. 

„Inculpaţii Ciubotaru Lucian – Manuel şi Bădără Marcel vor depune o cauţiune în valoare de 10.000 lei respectiv 5.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpaţilor la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Cauţiunea se va depune în termen de 5 zile. Inculpaţilor Bădără Marcel şi Ciubotaru Lucian – Manuel li se atrage atenţia că nedepunerea cauţiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă”, arată procurorii anticorupţie.

Concret, parlamentarul este acuzat că pe 15 februarie la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat medicului legist Bădără să intervină pe lângă colegii săi de la Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge. 

„Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian, care, la data de 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de  poliţie şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei”, mai arată anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite