STENOGRAME Deputatul Nicolae Păun, despre cei pe care îi reprezenta în Parlament: „Ciorile astea nesimţite“. „Nesimţiţii naibii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detalii inedite ies la iveală în dosarul în care sunt cercetaţi parlamentarii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Deputaţii au votat luni în Comisia Juridică „pentru” reţinerea şi arestarea celor doi. Asta şi pentru că deputatul Păun ameninţa în cercurile sale de prieteni că îl va ucide de procurorul de caz, dar şi pentru că le spunea celor pe care îi reprezenta în Parlament „ciori nesimţite”.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani în acelaşi dosar în care este cercetat şi Mădălin Voicu.

Pentru reţinerea deputatului minorităţilor au votat 13 membri ai Comisiei juridice, doi au votat "împotrivă", iar 3 s-au abţinut. Şi pentru arestarea au fost 13 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit unei interceptări din dosar, Păun spunea că îi va da două cuţite în gât procurorului care face cazul.
 

Mădălin Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

Nicolae Păun: Nu avem nimic de ascuns ...[foloseşte cuvinte obscene-n.n]...Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuţite în gât la procurori şi mă p.. pe ei…….

Nicolae Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii 60, Mădă, cum eşti acum. Când ţi-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăştia sunt pe noi.
 

Mădălin Voicu: Bine, bă, şi ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinaţii, n-am şmecherii………
 

Nicolae Păun: Păi pe tine nu, dar pe mine mă face!

Potrivit surselor citate, procurorii DNA arată că este extrem de relevant modul in Nicolae Păun isi arata dispretul fata de comunitatea pe care o reprezintă in Parlamentul Romaniei.  “Ciorile astea nesimţite, nu ai văzut aşa ceva! Zici că să stai şi să le faci bine, şi să alergi să le faci bine, să le fie bine, şi uite”, “Nenorociţii naibii”.


Mădălin Voicu:  Da, cumetre………..
Nicolae Păun:  …….nu poţi să suni la Finanţe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?........
Mădălin Voicu:  Băi, pot să-l sun. să te programeze………
Nicolae Păun: Şedinţa de Guvern e mâine, nu? ………..
Mădălin Voicu:  Da. Şi e şi plen mâine.  îl sun de astăzi ca să te programeze pentru şi te anunţ, da?.....
Nicolae Păun:  Îhâm... 5 minute.........
Mădălin Voicu:  Da, mă, înţeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat …...
Nicolae Păun:  Exact. Bun..
Mădălin Voicu:  Bine.
…….
Mădălin Voicu:  Ce telefon ai, f...-m-aş pe el! ..
Nicolae Păun:  Da, da, da, te aud..
Mădălin Voicu:  Deci du-te acuma, că te aşteaptă.
Nicolae Păun:  Mă duc acuma.
Mădălin Voicu:  Hai!

SMS către pila lui Mădălin Voicu

Nicolae Păun a trimis un sms către un număr de telefon primit de la Mădălin Voicu: “Mă scuzaţi Nicolae Păun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorìi de persoane fizice - este proiect al Guvernului. Cu stimă şi respect. Nicolae Păun.”

Mădălin Voicu i-a trimis un sms lui Nicolae Paun, în care îi cere să-i dea bani: “Poţi s-o rogi pe dna.Florentina, sa-mi dea banii, maine, in avans? Am multe prbl. Te rog sa intelegi ! Multumesc….Poti sa vorbesti luni, cu Florentina, sa-mi avanseze banii, pe iunie? Multumesc”.

Discuţiile cu contabila

Faptul ca incasarea sumelor de bani de către Madalin Voicu de la Partida Romilor condusă de deputatul Paun Nicolae nu are la baza o justificare legală, ci doar remuneratia pentru interventiile deputatului Madalin Voicu asupra unor diferiti demnitari si functionari publici reiese din discuţia dintre Nicolae Păun şi contabila Florentina Rotariu.

Florentina Rotariu: Da.
Nicolae Păun:  Deci eu sper că pe asta a lui Mădălin nu ai trecut-o.
Florentina Rotariu: Nu. Nu! Păi, nu ştiţi că... De ce v-am întrebat azi?
Nicolae Păun:  Şi oricum noi trebuie să ne reaşezăm şi cu salariile, şi cu astea, şi nu putem să mai oferim 4.000 de lei, că oricum nu se întâmplă nimic.
Florentina Rotariu: Ştiu. Păi, şi aşa am avut discuţii cu el. Că iniţial i-am spus să scrie măcar două-trei articole pe lună...â
Nicolae Păun:  Nu mai, lasă, să ne lase în pace! Domnu', lăsaţi-ne, mergeţi!
Florentina Rotariu: Mda. Oricum, staţi aşa, că contractul lui se şi închide dacă nu mă înşel acum. Ar trebui să facem altul.
Nicolae Păun:  Nu, nu mai facem altul. S-a închis. Păi, trebuie să facem... Păi, nu mai putem să mai facem altul, pentru că nu se justifică ce faceţi.
Florentina Rotariu: Deci Voicu Mădălin deja se... adică la 01.12 s-a închis. Mai are luna asta.
Nicolae Păun:  Păi, perfect. Luna asta, după care nu putem... dacă ... Nu ştim, domnu', că avem alte treburi, o să vedem după congres... Nu, vedem la sfârşitul anului, nici nu-i pomeneşti de nimic, de niciun congres. Nu ştiu, vedem la sfârşitul anului.
Nicolae Păun:  ….Fir-ar ale dracului de proiecte, că v-am spus că astea o să ne... ne mănâncă capul proiectele astea! …. Că nici ei nu înţeleg şi că erau ăştia îmbrăcaţi prin fuste pe acolo şi întreba de antreprenoriat social. Şi ea le-a zis, dom'le, da întrebaţi de antreprenoriat social pe ăştia? Păi, ăştia nu ştiu, se sperie dacă le spuneţi asta…
Nicolae Păun:  Păi, dacă ăia nu ştiu să se iscălească...!....Nu ştiu să scrie….
Nicolae Păun:  Da, da. D'apăi să mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, ferească-ne Dumnezeu! …Au fost în jur de 45-50 de persoane chemate. ……
Nicolae Păun:  Foarte bine. Pe ce temă?..........: Pe tema cursului. Dacă au fost cursurile ţinute, dacă şi-au primit banii, cum au aflat de cursuri...


Discuţiile dintre Păun şi vicepreşedintele ANAF-ului

Nicolae Păun il contacteaza pe vicepresedintele ANAF,  Gogancea-Vătăşoiu Mihai, cu care poarta urmatoarea discuţie, în care era vorba de impozitarea unor venituri ale unor membri din Partid Romilor.
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Vă salut, domnul deputat!
Nicolae Păun:  Am onoarea, domnul preşedinte! Cu stimă şi deosebit respect! Iertaţi-mă, mă puteţi primi şi pe mine mâine sau când credeţi dumneavoastră?
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Categoric, da. Sigur da.. Mâine, dar cred că nu aceeaşi problemă, vorbim altceva...
Nicolae Păun:  Ba da, aceeaşi problem
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Aceeaşi problemă?
Nicolae Păun:  Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înţeles că s-a dar drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul.
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Păi, ok, amendament...... Când facem corecţia! Sunt colegii la cameră? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile... nevenituri, aia care...
Nicolae Păun:  Da, da, da. Păi, aia... aia e discutată deja.
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Păi, da, da, nu, dar...
Nicolae Păun:  Acuma, n-a băgat-o, e  la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi.â
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Aşa. Şi de ce n-o bagă pe ordinea de zi?
Nicolae Păun:  Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi.
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  OK., vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc şi eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveţi... Sau vreţi înainte de 1 mai să...?
Nicolae Păun:  Nu, nu, nu, săptămâna viitoare.
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Oricum, mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înţeleg că au plecat hârtiile şi vă asaltează, vă reasaltează...
Nicolae Păun:  Ne reasaltează, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraţilor, staţi o secundă...
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Păi, nu, arătaţi-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Şi dacă se încadrează în aia, aia e.
Nicolae Păun:  Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că...
Gogancea-Vătăşoiu Mihai:  Au o hârtie cu care ulterior apariţiei modificării, o să producem efectele.

Nicolae Păun:  “Băi, cap ştrumf!”

Nicole Păun i-a contactat pe reprezentanţii din teritoriu ai Partidei Romilor, cărora le solicitat să colecteze deciziile de impunere emise de către ANAF .

Reprezentant Partida Romilor: Da, şefu'.
Nicolae Păun:  Cătălin, pe zona Moldovei...
Reprezentant Partida Romilor: Da….
Nicolae Păun:  Puneţi coordonatorii, la Iaşi, ştii pe cine, la Neamţ, la Bacău, la Suceava, la Vaslui, că sun eu în celelalte zone, să ia legătura în teritoriu să vadă dacă cumva apar hârtii de la ANAF-uri. Băi frate, fără niciun comentariu, indiferent de situaţia în care apare, să ne dea hârtiile şi le rezolvăm noi……..
Reprezentant Partida Romilor: Am înţeles…..
Nicolae Păun:  Să ne comunice hârtiile, ordinele de pe mail dacă apar, dacă nu le dă pe mail, le transmite poştal.

Nicolae Păun:  Băi, cap ştrumf! Sună-ţi liderii din teritoriu, atât Tulcea, cât şi Constanţa, mă refer la sucursale,  la oraşe, la astea, dacă apar hârtii de la ANAF-uri... Ăştia se pare că au dat drumul iarăşi necontrolat.

Nicolae Păun:  Păi, nu, mă, dar tu n-ai sunat liderii. …

Acuzaţiile DNA

DNA a cerut miercuri încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".

Conform DNA, dosarul vizează nereguli în derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene, care s-a derulat în perioada 2010-2013.

Care era miza

Din probele administrate a reieşit că grupul-ţintă al proiectului a fost "constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanţii" şi că "în momentul semnării contractului, deputatul Păun Nicolae a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donaţie organizaţiei Asociatia Partida Romilor Pro Europa".
De asemenea, din probe a rezultat că "majoritatea banilor destinaţi proiectului (77%) au fost folosiţi pentru plata salariilor angajaţilor proiectului, costurile cu personalul angrenat în implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregătire organizate la două hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente în Registrul grupului ţintă format din 3.296 persoane".

Astfel, "s-a creat un prejudiciu în suma totală de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentând fonduri europene şi 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), având în vedere operaţiunile ilicite derulate de conducerea Asociaţiei Partida Romilor şi de către managementul proiectului".

De asemenea, DNA a vizat şi proiectul cu finanţare europeană "Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine", derulat în aceeaşi perioadă.

"A rezultat ca unii dintre participanţi au urmat câteva ore de curs şi la final au primit un certificat de absolvire, precum şi sume de bani între 300 şi 600 de lei, în timp ce alte persoane, deşi s-au înscris la cursuri, nu au participat la niciun curs, dar au primit sume de bani între 300 şi 600 de lei sau nu au primit deloc", spune DNA.

Prejudiciu de 14 milioane de lei

Neregulile în administrarea proiectului au dus la un prejudiciu de "14.866.500 lei (13.327.971 lei din bugetul Fondului Social European şi 1.538.529 lei din bugetul naţional)".
"În perioada 2011-2015, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor", spune DNA.

DNA susţine că "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA precizează că "Mădălin Voicu, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere la Camera Deputaţilor, fără a declara sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor «Pro Europa», totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net". "Aceşti bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu ştia ca sunt deturnaţi", precizează DNA.




    
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite