Dan Diaconescu a plecat la Munchen. Revine miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu, patronul OTV
Dan Diaconescu, patronul OTV

Dan Diaconescu a părăsit România, în jurul orei 17.00, cu o cursă aeriană spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim, informează Mediafax.

Daniel Fenechiu, reprezentantant legal al lui Dan Diaconescu în negocierile cu OPSPI pentru privatizarea Oltchim, a confirmat plecarea din ţară a acestuia.

El a precizat că membrii comisiei de privatizare au fost informaţi despre faptul că Dan Diaconescu a părăsit România şi a arătat că acesta urmează să revină miercuri în ţară, pentru a continua discuţiile cu comisia de privatizare.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Premierul Victor Ponta a declarat că Dan Diaconescu nu are banii necesari pentru Oltchim şi că şi-ar fi dorit să fie eliminat de la licitaţie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Surse oficiale au declarat că ceea ce a făcut Dan Diaconescu este o înșelăciune.

În cursul zilei de luni, premierul s-a întâlnit cu ministrul Economiei şi şeful OPSPI pentru discuţii legate de situaţia Oltchim.

O reuniune a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată pentru joi, 27 septembrie, pentru a se subiectul privatizării Oltchim.

Vezi aici întregul film al zilei în care Oltchim trebuia să fie privatizat!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite