Premierul Dacian Cioloş despre scandalul dezinfectanţilor: „Trebuie să decidem dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş precizează că nu este rolul său să ceară în Consiliul Superior de Apărare al Ţării o analiză a activităţii serviciilor de informaţii după scandalul Hexi Pharma. De asemenea, acesta a precizat că „trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem şi dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări”.

„Au mai fost discutate la alte şedinţe CSAT activitatea serviciilor, când şi-au prezentat raportul de activitate şi sunt convins că domnul preşedinte Iohannis, dacă va consideră necesar, va cere acest lucru. Dar Hexi Pharma şi alte lucruri de acest gen nu cred că doar serviciile de informaţii pot rezolva această problema. E totuşi paradoxal, pe de o parte ne revoltăm câteodată că serviciile de informaţii se implică prea mult în decizii importante pentru societate, în decizii administrative, şi, pe de altă parte, când apar probleme, în loc să ne punem întrebarea cum putem reforma sistemul şi dacă suntem capabili să acceptăm o reformă a sistemului, ne plângem că nu se implică prea mult serviciile de informaţii. Cred că trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem şi dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări”, a pus Dacian Cioloş într-un interviu acordat Digi24.

Reacţai premierul vine după ce în urmă cu cţteva zile, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara că trebuie să fie analizate în CSAT şi în Comisia de Supraveghere a SRI suspiciunile apărute în spaţiul public legate de faptul că firma Hexi Pharma ar fi avut legături cu Serviciul Român de Informaţii.

„Eu, ca om politic, senator, ca preşedinte al Senatului mă simt obligat să atrag atenţia că este nevoie, pentru a înlătura aceste suspiciuni, de o anchetă a Comisiei Parlamentare de Supraveghere a Serviciului şi, eventual, acest subiect să fie, de asemenea, analizat în CSAT. Pentru că această criză a dezinfectanţilor nu este numai problema unei firme care, eventual este sau nu este cu legături în zone secrete, problema este mult mai gravă: este zdruncinarea şi prăbuşirea încrederii cetăţenilor în sistemul public de sănătate. Aceasta este problema cea mai gravă”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, acesta a mai precizat că şedinţa CSAT în care s-ar discuta acest subiect ar putea fi secretă, iar şefii serviciilor secrete sunt obligaţi să furnizeze informaţii preşedintelui şi membrilor CSAT, după care trebuie să se ia măsuri, dacă informaţiile se verifică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite