Dacia pregăteşte Duster Coupe, un fel de BMW X4 low-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renault va lansa la Salonul Auto de la Moscova un super SUV - Coupé bazat pe Dacia Duster, mai scump, dar cu aceeaşi mărime.  Practic va fi un fel de BMX X4 în variantă low-cost. Concret, maşina va fi lansată pe piaţă  în 2019, mai întâi în Rusia şi apoi în China, cel mai probabil pe o altă platformă.

Primele date despre acest nou model au scăpat în presa în luna martie, iar după ceva timp informaţia a fost confirmată de oficialii Renault. Concret, maşinia va fi un crossover „în genul lui BMW X4”, va fi fabricată iniţial în uzinele din Moscova şi va fi comercializată sub marca Renault sau Dacia, în funcţie de piaţă , arată challenges.fr

Preţul ajunge la 22.000 de euro

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul Renault, maşina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv şi va costa între 20.000 şi 22.000 de euro.

Cel mai probabil, modele pentru China şi alte pentru ţări din regiunea asiatică vor fi construite pe o platformă diferită, mai nouă. Este vorba despre platforma CMF-B, care va fi utilizată de noua generaţie Clio.   

Singura incertitudine, la acest moment, este dacă modelul Super Duster la fi lasat în Europa.  Oricum, dacă acest lucru se întâmplă, SUV-ul Coupé va fi comercializat sub marca românească Dacia. Singurul impediment al lansării în Europa este riscul de concurenţă cu Renault Kadjar, existând posibilitatea de canibalizare între cele două modele.  

O analiză a constructorului francez arată că noul model ar trebui să genereze vânzări de 300.000 unităţi anual. 

CITEŞTE ŞI Noul Duster Coupe. Prima fotografie oficială

Platforma se schimbă fiindcă nu face faţă noilor norme

Oficialii companiei Renault au anunţat şi schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeaşi CMF-B, în special din motive de siguranţă. 

În patru ani intră în vigoare noile norme de siguranţă pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta. Gama low-cost a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă vânzări anuale de 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Conform reprezentanţilor companiei, aceste creşteri s-ar bază pe modelul Kwid, pe noua generaţie Duster şi pe viitorul Duster Coupé.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite