Sebastian Ghiţă, achitat în dosarul în care era acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă la ICCJ / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Ghiţă la ICCJ / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu au fost achitaţi în dosarul finanţării echipei de baschet „Asesoft”. Procurorii DNA au solicitat pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim. O cerere similară a fost formulată şi pentru Bădescu. Decizia nu este definitivă.

UPDATE Curtea Spremă a decis achitarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghiţă, acuzat de dare de mită ,instigare la abuz in serviciu şi spălare de bani, iar fostul primar al oraşuui Ploieşti, Iulian Bădescu, acuzat de luare de mita şi abuz in serviciu. Decizia poate fi contestată cu apel la Completul de 5 judecători.

Solicitarea DNA

"Vă solicităm să dispuneţi condamnarea acestora la pedeapsa închisorii orientată spre maximul prevăzut de lege", a spus procurorul. El a afirmat că Bădescu mai are o condamnare pentru  fapte similare şi că pentru Ghiţă situaţia este notorie în ceea ce priveşte  comportamentul lui.
 
"El s-a sustras cercetărilor şi răspunderii penale", a mai spus procurorul, cerând condamnarea la închisoare şi interzicerea unor drepturi în cazul lui Sebastian Ghiţă.
 
De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.
 
A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.
 
În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.
 
Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite