Curtea Supremă sesizează Curtea Constituţională cu privire la legea  măsurilor alternative de executare a pedepselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Curtea Constituţională a României cu privire la legea măsurilor alternative de executare a pedepselor privative de libertate, invocând o serie de aspecte de neconstituţionalitate ale acesteia.

Judecătorii Curţii Supreme, constituiţi în Secţii Unite au hotărât sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la mai multe aspecte de neconstituţionalitate ale legii privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate

„Joi, 26 aprilie 2018, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite, conform dispoziţiilor art.25 lit. c) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la exercitarea controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate”, se arată într-un comunicat al Curţii Supreme.

Potrivit aceluiaşi document, „Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, legal constituite, prin Hotărârea nr.2 din 26 aprilie 2018, au sesizat Curtea Constituţională asupra aspectelor de neconstituţionalitate cuprinse în Legea privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite