CSM anchetează ştergerea condamnării lui Dinel Staicu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat după sentinţa dubioasă dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Hotărârea a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti de a-i şterge cu lui Dinel Nuţu Staicu o condamnare de şapte ani de închisoare conduce la o anchetă la CSM. Inspectorii s-au autosesizat în legătură cu anula executarea condamnării la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). „Serviciul de inspecţie judiciară pentru judecători urmează a efectua verificări prealabile”, se arată într-un comunicat al CSM

Citeşte şi: Dinel Nuţu Staicu, eliberare suspectă

Anul trecut, Dinel Nuţu Staicu a făcut o contestaţie în anulare prin care cerea ştergerea cu buretele a sentinţei prin care a fost condamnat. Motivul invocat? Un proces deschis la Craiova de către Ion Rusu, fost director al BIR. Ion Rusu a fost nemulţumit de faptul că procurorii au dat NUP într-un dosar care îl privea pe Dinel Staicu. El a făcut în instanţă plângere împotriva ordonanţei procurorului de neîncepere a urmăririi penale.

O sentinţă ciudată

Faptul că toate instanţele doljene au respins plângerea lui Ion Rusu, deci au păstrat rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, a fost folosită de Dinel Staicu în favoarea sa pentru a scăpa de puşcărie. El a considerat că a fost implicit cercetat şi judecat pentru devalizarea BIR şi a obţinut deja o soluţie favorabilă. Referindu-se la acea sentinţă de la Craiova, Dinel Staicu a invocat autoritatea lucrului judecat şi pentru care nu mai putea fi judecat a doua oară. A făcut astfel o contestaţie în anulare a sentinţei prin care a fost condamnat definitiv, dar Judecătoria Sectorului 4, pe fond, şi Tribunalul Bucureşti, în apel, au respins contestaţia. În final, Dinel Staicu a făcut recurs la Curtea de Apel.

EDITORIAL: Cum se tot scurtează brațul lung al legii

Cine sunt cele trei judecătoare?

În urmă cu două zile, trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti au dat o sentinţă care a şocat: au admis contestaţia lui Dinel Nuţu Staicu şi au anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare. Completul care a admis în mod straniu contestaţia lui Dinel Staicu a fost format din judecătoarele Veronica Cîrstoiu (preşedinte), Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite