Cristian Boureanu, la ieşirea din arest: A fost o experienţă grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca fostul deputat Cristian Boureanu să fie eliberat din arest preventiv, urmând ca acesta să fie plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce a lovit un poliţist rutier.

Decizia instanţei este definitivă, iar Boureanu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova. Fostul deputat a declarat, la ieşirea din arest după două luni de detenţie, că a fost o experienţă grea, precizând însă a avut condiţii "foarte civilizate". Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, plasarea sa sub control judiciar.

"A fost greu, mulţumesc Laurei şi familiei că au fost alături de mine. Mulţumesc domnului avocat. A fost o experienţă grea. Cel mai greu e să fii departe de familie, să nu fii liber. Mulţumesc lui Dumnezeu că am avut putere să trecem peste asta", a declarat Cristian Boureanu.

Întrebat cum au fost condiţiile de detenţie, el a răspuns: "Foarte civilizate. Putem mulţumi şi guvernului norvegian pentru donaţiile făcute la arest".

Tribunalul Bucureşti a respins o contestaţie a procurorilor, fiind menţinută decizia luată pe 2 august de Judecătoria Sectorului 1, prin care lui Boureanu i-a fost înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.

"Respinge contestaţia Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Inculpatul rămâne în control judiciar admis la fond pe o cerere de înlocuire de arest preventivă", este decizia Tribunalului Bucureşti.
Potrivit deciziei Tribunalului, Cristian Boureanu va fi pus în libertate vineri şi va fi judecat sub control judiciar, având mai multe restricţii.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, el fiind acuzat că a agresat un poliţist rutier.
În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi Laura Teodora Dincă, prietena lui Boureanu, acuzată de mărturie mincinoasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite