Cristian Boureanu, plângere împotriva poliţiştilor. Director în Poliţia Capitalei: „Poliţiştii pot interveni în forţă când o persoană devine agresivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Cristian Boureanu a depus plângere împotriva poliţiştilor care l-au ridicat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei, Ştefan Marius Eugen, poliţiştii pot folosi forţa dacă o persoană se manifestă agresiv. În acelaşi timp însă, oficialul a informat că poliţiştii sunt cercetaţi la rândul lor pentru agresarea fostului parlamentar.

„Dosarul penal este instrumentat de către magistraţi care vor analiza întreaga situaţie de fapt. Referitor la faptul că poliţiştii au folosit forţa în acest caz, poliţistul poate folosi forţa când o persoană se manifestă agresiv”, a explicat Ştefan Marius Eugen. 

„Referitor la anumite plângeri formulate împotriva poliţiştilor, fiecare plângere este verificată temeinic. Există toleranţă zero faţă de poliţiştii care fac abuz în serviciu”, a completat directorul adjunct. 

„Conform manualului, dacă ţi se aduc injurii, poţi să duci persoana la secţie”, a completat Ştefan Marius Eugen.

La rândul lui, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a subliniat că legea este perfectibilă. „Poliţiştii au la îndemână instrumentele pentru a interveni în orice situaţie, el intervine gradual şi proporţional cu ce se întâmplă. Dacă devine recalcitrant poate folosi forţa, catuşele chiar şi pistolul. Nu cred că poliţiştii au temeri să intervină”, a spus aceştia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite