Cortegii funerare, cu veste reflectorizante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul accident petrecut la începutul acestei săptămâni în localitatea Negreni, unde un camion încărcat cu piatră a intrat în plin într-un grup de persoane care conduceau spre cimitir o

Tragicul accident petrecut la începutul acestei săptămâni în localitatea Negreni, unde un camion încărcat cu piatră a intrat în plin într-un grup de persoane care conduceau spre cimitir o rudă decedată, a determinat Prefectura Cluj să reglementeze strict în ce condiţii poate fi organizat un cortegiu funerar.

Potrivit noilor reglementări, cortegiile funerare trebuie semnalizate, în urma unei adrese trimise şefului de post, care va verifica existenţa avizului pentru procesiuni sau cortegii în condiţiile Ordonanţei nr. 195 şi a Legii privind circulaţia pe drumurile publice. Alte măsuri care se vor impune se referă la asigurarea semnalizării şi desfăşurării, conform prevederilor legale, a tuturor cortegiilor (asigurarea de steguleţe de semnalizare, veste reflectorizante, prezenţa echipajelor de poliţie) şi la obligaţia primarilor să solicite aparţinătorilor sau organizatorilor avizele necesare.

"Primarul va cere, în momentul în care se eliberează documentele de deces, să se depună o cerere, care va merge la şeful de post, care o va aviza, iar în acelaşi timp preotul şi primarul, atunci când există cortegii care trec, vor asigura acele persoane care se vor ocupa de semnalizarea cortegiului", a declarat Alin Tişe, prefectul judeţului Cluj.

Instituţia Prefectului judeţului Cluj a transmis ieri adrese autorităţilor ecleziastice şi a primarilor din judeţ cu privire la noile reglementări. Măsurile luate de prefectură vin ca urmare a unui grav accident rutier petrecut marţi, soldat cu moartea a cinci persoane şi rănirea gravă a altor şapte.

Un camion încărcat cu piatră a intrat din spate într-un cortegiu funerar care se deplasa pe marginea drumului naţional 1, în localitatea clujeană Negreni. Pentru descacerarea şi transportul răniţilor a fost nevoie de intervenţia a opt echipaje de ambulanţă şi două echipaje SMURD. (Mihai Bacalu)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite