UPDATE Copilul lui Cioacă a fost găsit la şcoală, unde era aşteptat de către sora poliţistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul lui Cristian Cioacă nu se află nici la locuinţa acestuia, nici la cea a bunicilor FOTO Adevărul
Copilul lui Cristian Cioacă nu se află nici la locuinţa acestuia, nici la cea a bunicilor FOTO Adevărul

Copilul lui Cristian Cioacă a fost găsit, vineri, de către angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului la Şcoala Generală nr 16 din Piteşti, unde este elev în clasa întâi, şi au mers cu acesta la locuinţa surorii poliţiştului, cea care l-a luat pe băiat de la şcoală şi care are grijă de el.

UPDATE 13.35 Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, copilul în vârstă de 8 ani era la şcoală, fiind aşteptat, la terminarea cursurilor, de către sora poliţistului, care îl are în grijă.

„Copilul a fost găsit la cursuri de către angajaţii noştri, după ce nu a fost găsit la locuinţa tatălui său, Cristian Cioacă şi nici la locuinţa părinţilor poliţistului din localitatea Albota. Vom avea o discuţie cu sora lui Cristian Cioacă, cea care are grijă de el, şi va fi făcută o anchetă pentru a se stabili ce este mai bine pentru acest copil în acest moment. Mama Elodiei, doamna Emilia Ghinescu, ne-a trimis pe fax un document prin care solicita o anchetă socială şi îşi exprimă dorinţa de a i se încredinţa copilul, dar această acţiune o poate face doar justiţia. Am înţeles că doamna Ghinescu a depus la Tribunalul Argeş solicitarea pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale pentru obţinerea copilului, iar şedinţa de judecată ar fi marţi‟, a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

Fiul lui Cioacă are rezultate bune la şcoală

Copilul lui Cristian Cioacă este elev în clasa întâi la Şcoala Generală nr 16 din Piteşti, iar reprezentanţii şcolii spun că acesta are rezultate foarte bune. „Copilul are rezultate foarte bune, noi încercăm să-l protejăm, avem şi un psiholog care se ocupă de copii, inclusiv de acest elev. Nu sunt probleme şcolare, dimpotrivă, vine la cursuri şi învaţă foarte bine‟, a declarat directorul Şcolii Generale nr. 16 din Piteşti, profesor Alin Vlad.

Angajaţii de la Protecţia Copilului Argeş au mers, vineri dimineaţă, la locuinţa lui Cristian Cioacă din Piteşti, apoi la domiciliul mamei acestuia din localitatea argeşeană Albota, însă nu au găsit pe nimeni. Aceştia urmau să verifice dacă fiul poliţistului, Patrick, poate să rămână în grija lor sau nu.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, băieţelul de opt ani a fost căutat atât la locuinţa lui Cristian Cioacă din Piteşti, cât şi la domiciliul bunicilor copilului din localitatea Albota.

„Copilul este în custodia părintească, are doar tată, iar tatăl este arestat. Vom face o anchetă socială şi vom vedea în ce condiţii creşte copilul, iar instanţa va decide dacă acesta rămâne în încredinţarea familiei lui Cristian Cioacă sau se va lua altă măsură specială. Deocamdată copilul nu să fost găsit nici la locuinţa din Piteşti a lui Cristian Cioacă, nici la locuinţa părinţilor poliţistului‟, a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

El a precizat că, în ianuarie 2008, Protecţia Copilului Argeş a făcut o anchetă în cazul copilului lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, la solicitarea DGASPC Braşov. „A fost o anchetă serioasă în care am constatat atunci că acest copil creşte în bune condiţii. Vom vedea acum care sunt constatările şi vom dispune măsuri în consecinţă‟, a mai spus directorul DGASPC Argeş.

Mama Elodiei vrea să ia în grijă copilul

Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a afirmat că a înştiinţat-o pe avocata Crina Radu despre faptul că doreşte să ia în grijă copilul fiicei sale. „Vreau să-l luăm să-l creştem noi, este singurul nostru nepot. Probabil că Patrick era la şcoală, de aceea nu l-au găsit dar trebuie să-l găsească. Eu am luat legătura cu doamna avocat Crina Radu şi i-am spus să facă demersurile pentru ca nepotul meu să-mi fie dat să-l cresc, nu poate să rămână copilul la familia unui criminal‟, a declarat Emiia Ghinescu.

Joi, reprezentanţii DGASPC Argeş anunţau că angajaţii instituţiei vor face o anchetă cu privire la situaţia băieţelului lui Cristian Cioacă, pentru a stabili dacă acesta poate rămâne în îngrijirea familiei poliţistului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite