Constanţa: EXCLUSIV! Copii scoşi cu forţa din mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: EXCLUSIV! Copii scoşi cu forţa din mizerie
Constanţa: EXCLUSIV! Copii scoşi cu forţa din mizerie

Şapte copii ai familiei Sclipcea din satul Esechioi comuna Ostrov au fost luaţi cu forţa de Protecţia Copilului din bătătura cocioabei în care trăiau. Cei mari au ajuns în orfelinate, iar cei mai mici au fost daţi în grija asistenţilor maternali.

Familia trăieşte ca în epoca de piatră: într-o cocioabă aproape dărâmată. Nu au apă, nici curent. Copiii nu au certificate de naştere. Toţi sunt analfabeţi. Sunt plini de bube de păduchi şi de râie.

Acest caz s-a aflat de mai mult timp în atenţia celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Totul a pornit de la o sesizare a primarului din Ostrov, Niculae Dragomir. Instituţia de protecţie a copilului a apelat la instanţă, iar judecătorii au decis că micuţii trebuie luaţi de urgenţă de lângă părinţi.

„Dă, fă, copiii!“

În urmă cu două săptămâni, în bătătura familiei Sclipcea din Esechioi au năvălit la miezul zilei vreo cinci angajaţi ai Protecţiei Copilului şi un „anchetator”, cum îi spune capul familiei, Petre Costea. I-au adunat pe cei care mergeau în picioare, pe pruncul de un an l-au luat dezbrăcat şi l-au luat ud din copaia în care se scălda în grădină, iar pe cea mică de la sânul mamei. „Dă, fă, copiii!“, i-a spus „anchetatorul”. „Soţia nu voia. Îi era de aia mică, care sugea la piept,  dar a venit şi i-a întors mâinile la spate şi aşa i-a luat copilul“, povesteşte omul. „Pe mine m-au pus cu faţa la pământ şi au pus arma la gâtul meu“, acuză el.

Vom reveni cu amănunte!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite