Concediere colectivă la Electrica Borzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 maiştri, 69 de muncitori calificaţi şi 5 muncitori necalificaţi. Motivaţia societăţii este aceea că, de aproape două luni, suferă pierderi financiare importante din cauza refuzului

11 maiştri, 69 de muncitori calificaţi şi 5 muncitori necalificaţi. Motivaţia societăţii este aceea că, de aproape două luni, suferă pierderi financiare importante din cauza refuzului societăţii SC RAFO SA de a mai lua aburul produs de instalaţiile SC Electrica", a precizat Haralambie Irimescu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. De la începutul lunii februarie, RAFO a refuzat să mai ia aburul de înaltă presiune pe care unitatea din Borzeşti îl produce, prin cazanele de abur industrial de la Secţia Termică Oneşti. În aceste condiţii, prin refuzul principalului consumator, instalaţiile nu vor mai funcţiona, iar personalul nu-şi mai justifică activitatea. Din analizele economice făcute la SC Electrica Borzeşti, s-au constatat în ultimele luni pierderi de aproximativ 400.000 RON pe lună. "În aceste condiţii, ne-am adresat la SC Termoelectrica SA pentru a analiza posibilităţile de suplimentare a personalului de la blocurile de 200 MW, centralele termice sau de la Secţia Termică Oneşti", se arată în aceeaşi scrisoare adresată instituţiilor băcăuane. Chiar dacă răspunsul a fost negativ, angajaţii de la Borzeşti vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechimea în muncă. Conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, în funcţie de perioada de activitate în unitate vor fi făcute plăţi compensatorii.
Pentru cei care au lucrat de la 6 luni la 5 ani, vor fi date 10 salarii medii pe unitate, de la 5 ani la 10 ani - 11 salarii, 10-20 de ani - 20 de salarii, iar cei care depăşesc 20 de ani de muncă - 22 de salarii. Cei o sută de concediaţi de la SC Termoelectrica Borzeşti îngroaşă astfel rândurile şomerilor din zona Oneşti - Borzeşti. În acest an şi-au pierdut slujbele o mie de lucrători de la CAROM, fapt care a generat mişcări sociale de amploare, timp de mai multe zile. Oneştiul este în prezent oraşul cu cea mai mare creştere a şomajului din judeţul Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite