Colectivul Străzii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea – teribilul adevăr al Revoluţiei din ’89. Acum un sfert de veac, părinţii şi bunicii noştri s-au sacrificat pentru a ne oferi Libertatea. Au murit pentru ca România să trăiască. Au murit pentru copii lor şi pentru copiii nenăscuţi ai lor. Au murit pentru noi, au murit pentru un ideal.

Moartea – teribilul adevăr al Mineriadei. Părinţii şi bunicii noştri sunt adevăraţi eroi. Sacrificiile lor nu s-au oprit la revoluţie. Au ieşit în stradă pentru idealurile lor în vara lui 90. Au murit bătuţi în stradă de către mineri la ordinele vechilor comunişti.

Moartea – teribilul adevăr al tragediei din Club Colectiv. Teribilul adevăr al corupţiei, incompetenţei şi al nepăsării. Teribilul adevăr al bătăii de joc a intregii clase politice. Ce au făcut politicienii cu idealurile şi sacrificiile făcute de eroii de la Revoluţie şi Mineriadă?

Moartea – teribilul adevăr! În stradă, în Piaţa Universităţii auzim morţii cum ne strigă că sacrificiul lor nu trebuie sa fie lipsit de sens! Că tragedia din Club Colectiv nu trebuie să se mai repete vreodată. Că este nevoie de o schimbare de paradigmă în politica românească, şi că avem nevoie de o schimbare totală a sistemului.

Astfel noi, Colectivul Străzii, somăm actuala clasă politică pentru îndeplinirea urmatoarelor puncte:

  • O nouă lege a partidelor, care să nu fie prohibitivă în practică pentru un partid nou.
  • Eliminarea imunităţii penale a demnitarilor în faţă justiţiei.
  • Respectarea referendumului prin care s-a votat micşorarea numărului de parlamentari.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite