Colecţionează păpuşi din copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de complicitate, căci numai ele ştiu, cu adevărat, de ce sunt atât de apropiate.Este o pasiune pe care a cultivat-o încă din anii copilăriei şi care o răsplăteşte prin bucuria pe care o

de complicitate, căci numai ele ştiu, cu adevărat, de ce sunt atât de apropiate.
Este o pasiune pe care a cultivat-o încă din anii copilăriei şi care o răsplăteşte prin bucuria pe care o resimte ori de câte ori priveşte sutele de jucării adunate de-a lungul vieţii sale. "Am foarte multe jucării păstrate în casa părintească, din anii copilăriei. Dar păpuşile din porţelan m-au atras în mod deosebit. Prima păpuşă o am intactă de când aveam şase ani. Îmi sunt dragi absolut toate, fiecare are ceva deosebit, o expresie a feţei, combinată cu îmbrăcămintea. La cele de acasă le spăl hainele, le repar dacă este nevoie. Singurele cărora le-am schimbat hainele sunt două, pupăcioşii, pentru care am făcut comandă de haine de miri, la o casă de modă", ne-a mărturisit Lăcrămioara, care vorbeşte cu patimă despre colecţia ei. Nu a avut niciodată curiozitatea să ştie câte păpuşi are. "Nu vreau să ştiu câte am. Sunt sute. Voi mai cumpăra şi altele. Feţele păpuşilor exprimă atâta puritate, inocenţă, că nu mă pot abţine să nu le cumpăr. Sunt convinsă că păpuşile îmi păstrează sufletul tânăr", explică Lăcrămioara.
Două persoane au avut curajul să-i dăruiască păpuşi. O prietenă din Italia i-a adus două păpuşi minuscule, tot din porţelan, cunoscându-i pasiunea. Anul acesta, pe data de 1 februarie, când Lăcrămioara şi-a aniversat ziua de naştere, cineva, nici ea nu ştie cine anume din mulţimea care a asaltat-o cu trandafiri galbeni (o altă pasiune, n.r.) şi cadouri, i-a adus în dar două păpuşi, o fetiţă şi un băieţel. Curios, păpuşile Lăcrămioarei nu au nume. Pe una singură a "botezat-o" Didina, cumpărată din Turcia, singura dată când a fost fără soţul ei, Didi, care îi înţelege pasiunea, dar... niciodată nu i-a cumpărat o păpuşă. În orice caz, colecţionara de păpuşi are un crez după care se ghidonează în viaţă, şi anume că banii sunt necesari, dar lucrurile adevărate, care ţin de relaţiile interumane, au o importanţă covârşitoare. "Bunătatea nu trebuie să vină din portofel, ci din interiorul tău. Dacă îţi conduci viaţa în acest fel, sigur poţi reuşi să trăieşti din plin, să te simţi cu adevărat om, să fii tânăr mereu", afirmă Lăcrămioara Menciu, colecţionara de păpuşi din porţelan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite