VIDEO Cod portocaliu de viscol în sud-estul României. Ce drumuri sunt închise în ţară şi care e situaţia în Capitală. Autostrada A3 a fost redeschisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partea de est şi de sud-est a României este sub Cod galben şi portocaliu de viscol, judeţele cele mai afectate fiind Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Brăila. Zeci de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise. Şi în Capitală se circulă foarte greu. Niciun avion nu a putut decola miercuri dimineaţă de pe aeroportul Henri Coandă, dar porturile din judeţul Constanţa au fost deschise.

UPDATE Situaţia traficului la ora 18.30

Traficul rutier pe tronsoanele de drum DN 3C, DN 31 şi DN 21A şi DN 2C din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa, blocat din cauza zăpezii, a fost redeschis, miercuri, la ora 18.00.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate / restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului este următoarea:

AUTOSTRĂZI
A2 Bucureşti – Constanţa
A4 Ovidiu  -  Agigea

DRUMURI NAŢIONALE ÎNCHISE

Judeţul Constanţa:
DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu;
DN 3 tronsonul Murfatlar – Ostrov;
DN 38 tronsonul Agigea - Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria).

Judeţul Călăraşi:
DN 3A tronsonul Lehliu Gară – Drajna;
DN 3 tronsonul Călăraşi – Lehliu Gară.

Judeţul Ialomiţa:
DN 3A tronsonul limita jud. CL – Feteşti.

Judeţul Brăila:
DN 21 tronsonul Brăila – limita jud. BZ;
DN 21A tronsonul Bărăganul - limita jud. IL;
DN 22 tronsonul Brăila – Grădiştea;
DN 2B tronsonul Brăila – Şendreni. (E87)

Judeţul Galaţi:
DN 24D tronsonul Tuluceşti – limita jud. VS.

Judeţul Vrancea:
DN 23A tronsonul Tătăranu – Ciorăşti;
DN 23B tronsonul Măicăneşti – Ciorăşti.

II.      DRUMURI RESTRICŢIONATE

Judeţul Olt:
DN 54A Corabia – Ianca – limita jud. Dolj, restricţie 12,5 t

UPDATE 15.50 Tarom a anulat zece zboruri 

Compania de stat Tarom a anulat miercuri zece zboruri pe aeroportul Henri Coandă invocând condiţiile meteo, iar pasagerii urmează a fi îmbarcaţi tot miercuri pe alte curse către aceleaşi destinaţii.

„Din cauza condiţiilor meteo din România, compania Austrian Airlines a anulat zborul 768 Bucureşti - Viena, iar compania Tarom a anulat cursele 311/312 Bucureşti – Sibiu – Munchen - Bucureşti, 705/706 Bucureşti – Iaşi – Bucureşti, 201/202 Bucureşti – Chişinău – Bucureşti, 603/604 Bucureşti – Timişoara – Bucureşti şi 643/644 Bucureşti – Cluj Napoca – Bucureşti, pasagerii urmând să fie îmbarcaţi tot astăzi pe următoarele curse către aceleaşi destinaţii”, se arată în comunicat.

Intervenţia forţelor MAI în Constanţa, Ialomiţa, Bacău şi pe Autostrada A2

image

Foto

image
image

Foto

image

UPDATE 13.00 Ministerul Afacerilor Interne informează că la acest moment se acţionează pentru deblocarea a 12 persoane rămase blocate în patru autoturisme, în judeţul Constanţa. 

„La nivel naţional, în intervalul orar 6.00 - 12.00 au fost efectuate 2.090 intervenţii medicale de către serviciile de ambulanţă (1.841) şi SMURD (249), dintre care 40 pentru gravide şi 69 pentru persoane dializate”, arată sursa citată. 

Pe de altă parte, patru localităţi din judeţele Constanţa şi Brăila erau miercuri la prânz nealimentate cu energie electrică, din cauza viscolului, potrivit datelor distribuitorilor de energie.

Astfel, la ora 12.00, în judeţul Constanţa au rămas nealimentate trei localităţi: Nistoreşti, Cuza Vodă şi Viroaga parţial, potrivit datelor companiei E-Distributie Dobrogea. De asemenea, în mai multe comune, de exemplu Moviliţa, se înregistrează deranjamente individuale sau colective.

În municipiul Constanţa se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

UPDATE ORA 12.20 Drumul naţional 2 (E85), redeschis traficului, dar cu restricţii pentru maşinile de mare tonaj

Drumul naţional 2 (E85), care leagă Moldova de Capitală, a fost redeschis, miercuri, traficului pe toată porţiunea afectată de viscol, Bucureşti - Râmnicu Sărat. În zonă este restricţionat, însă, accesul autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Tronsonul, care se află pe raza judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Buzău, a fost închis în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza viscolului.

Stratul de zăpadă în localităţile din România

În această dimineaţă la ora 8:00, stratul de zăpadă depăşea 60 de centimetri în Bucureşti, la Giurgiu - 43 de centimetri, la Constanţa - 35 de centimetri, iar la Buzău 14 centimetri, potrivit digi24..

Meteorologii atenţionează că vremea va fi asemănătoare şi în următoarele zile. Până joi dimineaţă la ora 10:00, toată ţara se va afla sub Cod galben de ger. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

Codurile de vremea rea 

Meteorologii menţin, miercuri, averizarea de Cod portocaliu de viscol pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Vrancea. Totodată, 11 judeţe şi Capitala sunt sub Cod galben de ninsori.

Concret, miercuri este Cod portocaliu de viscol, până la ora 15.00, pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Vrancea. Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70...80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Totodată, până la ora 21.00, este Cod galben de ninsori moderate şi local viscolite pentru cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea.  

Aici, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Judeţele vizate de Codul galben sunt Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi muncipiul Bucureşti.

Problemele create de zăpadă şi viscol

Trafic blocat în Capitală

În Capitală dimineaţă a fost o adevărată provocare pentru bucureşteni să ajungă la serviciu. Mulţi au ales să meargă cu metroul. Însă Metrorex nu a suplimentat numărul garniturilor, aşa că în multe staţii de metrou s-a creat aglomeraţie.

De aceea, în staţiile de metrou foarte aglomerate - Unirii 1-2, Victoriei 1-2, Universitate, Gara de Nord, Nicolae Grigorescu, Dristor 1-2 - au fost trimise echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Iar la staţiile de amplificare din incinta metroului au fost transmise frecvent mesaje de atenţionare, în atenţia călătorilor, în vederea evitării supraaglomerării.

Nici celelalte mijloace de transport nu i-au ajutat pe bucureşteni foarte mult. Dimineaţă, cele mai multe dintre staţiile RATB nu erau curăţate de zăpadă, iar numărul autobuzelor, tramvaielor şi troleibuzelor nu fusese suplimentat. 

Nici pe trotuare nu se putea circula, zăpada de pe acestea ajungându-le oamenilor până la genunchi. Pentru a se putea deplasa, bucureştenii au fost nevoiţi să meargă pe carosabil printre maşini. 

UPDATE Peste 70 de persoane au fost găsite în stradă cu hipotermie, cele mai multe în Iaşi şi Bucureşti, acestea fiind duse la spital pentru îngrijiri medicale. 

Serviciile de ambulanţă au intervenit în aproape 9.800 de cazuri, iar echipajele SMURD în alte peste o mie de cazuri de urgenţă, dintre care 258 pentru gravide şi 159 pentru persoane dializate. Jandarmii, pompierii şi poliţiştii au avut 97 de intervenţii pentru deblocarea a 409 autovehicule şi a 1.002 persoane. Cele mai multe intervenţii au fost în judeţul Constanţa, unde au fost deblocate 245 auto şi 816 persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Militarii scoşi în sprijinul populaţiei

UPDATE  În acest moment, forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale acţionează în judeţele Constanţa şi Tulcea în sprijinul populaţiei afectate de viscol şi căderile masive de zăpadă.           Remorcherul fluvial 328 al Secţiei 325 Logistică Tulcea, cu 6 militari la bord, asigură, începând cu ora 7.00, transportul persoanelor între localităţile Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu. 

Aproximativ 20 de militari cu patru mijloace tehnice intervin pentru deblocarea comunicaţilor care leagă localitatea Negru Vodă, din judeţul Constanţa, de cele învecinate. În cursul zilei de ieri, 10 ianuarie, 35 de militari au intervenit cu 6 mijloace tehnice în judeţele Constanţa şi Tulcea în sprijinul populaţiei şi autorităţilor pentru diminuarea efectelor cauzate de ninsoare şi viscol.

UPDATE Pe ruta feroviară Bucureşti - Constanţa, trenul se circulă cu plug antemergător, informează CFR. 

„De asemenea, şi după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste oraşe: către Constanţa (19h00 plecare din Bucureşti Nord) şi către Bucureşti Nord (20h30 plecare din Constanţa).

Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa”, arată site-ul CFR.

UPDATE Autorităţile au decis marţi seară închiderea tuturor drumurilor din judeţul Călăreşi. Miercuri dimineaţă, însă, poliţiştii au anunţat că DN 4 Olteniţa Bucureşti a fost redeschis circulaţiei. 

UPDATE Temperaturile care, în sudul judeţului, au coborât sub – 23 de grade au făcut două victime în Argeş. Este vorba despre două octogenare, una din comuna Lunca Corbului, cealaltă dn localitatea Cocu. Ambele au fost găsite decedate în curte.

     

UPDATE Avioanele au început să decoleze după ora 8.30 de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, după ce decolările au fost blocate două ore şi jumătate din cauza ninsorii, nicio cursă nefiind anulată, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi din zona Capitalei.

UPDATE O femeie din judeţul Ialomiţa a născut acasă în noaptea de marţi spre miercuri, ajutată de un asistent medical, ulterior mama şi copilul fiind duşi la spital. Pompieriii din Ialomiţa au intervenit pentru mai multe situaţii de urgenţă, inclusiv pentru deblocarea unui microbuz cu copii rămas înzăpezit pe A2, potrivit News.ro

UPDATE CFR Călători a anulat miercuri 80 de trenuri, majoritatea fiind legături între Capitală şi localităţi din estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.Situaţia este mult mai gravă decât marţi, când au fost anulate doar 44 de trenuri. 

„Circulaţia trenurilor va fi adaptată şi pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe", a precizat compania de stat, citată de News.ro.

UPDATE 12 curse care trebuiau să decoleze, miercuri dimineaţă, de pe Aeroportul „Henri Coandă" din Capitală nu au putut decola şi au întârzieri de minimum 2 ore. Nicio aeronavă nu a plecat de pe acest aeroport, dar toate cursele au aterizat în siguranţă, a declarat Valentin Iordache, director Relaţii Externe, la Aeroportul Otopeni,la Digi24. El a explicat ca întârzierile sunt cauzate de zăpada depusă masiv pe aeronave. Iordache estimează că decolările vor putea fi reluate după ora 8.00

UPDATE A fost redeschis DN5 Bucureşti – Giurgiu, însă cu restricţie de tonaj de 7,5 tone, potrivit Poliţiei Române.

UPDATE Cel puţin opt autoturisme au rămas înzăpezite, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pe drumuri din judeţul Buzău, echipele de salvare intervenind în toate aceste cazuri.

UPDATE Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Toate liniile de RATB sunt funcţionale. Am suplimentat parcurcul auto cu 30% pentru a face faţă situaţiilor. Am fost pregătiţi pentru acest nou cod, ninsoarea fiind mai abundentă de această dată. În jurul orei 11, specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar nu se va opri. Esenţial e că Bucureştiul nu e blocat. Se poate circula. Rugămintea către bucureştenii este ca, dacă nu au vreo urgenţă, să renunţe la călătoriile lor până în jurul orei 12. O zonă dificilă a fost în Sectorul 5 unde un zis s-a prăbuşit, în zona Coşbuc. E vorba de fosta fabrică de bere Rahova. Din acest motiv am avut şi două linii de tramvai deviate.

Toate porturile din judeţul Constanţa au fost deschise

Porturile din judeţul Constanţa au fost deschise, miercuri, după ce în ultima perioadă nu au funcţionat din cauza viscolului puternic. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că miercuri dimineaţă au fost deschise toate porturile din judeţul Constanţa.

Operaţiunile au fost suspendate de mai multe ori în ultima perioadă, în special săptâmâna trecută, când judeţul a fost sub mai multe avertizări de viscol, dintre care una cod roşu, care a fost în vigoare vineri, timp de mai multe ore.

Dâmboviţa: Miercuri, până la ora 21.00 este Cod Galben de viscol şi ninsoare. Dacă nu este nevoie, nu plecaţi de acasă

VIDEO Titu: Tinerii s-au mobilizat pe Facebook şi au deszăpezit mai multe gospodării ale unor bătrâni neajutoraţi

Traficul rutier pe A3 Bucureşti - Ploieşti a fost blocat

Cod Galben de ger în Gorj şi în toată ţara

Autostrada Soarelui şi cinci drumuri naţionale din Ialomiţa, închise din cauza ninsorilor abundente

Locurile pentru sinistraţi, suplimentate la Constanţa. Oamenii găsesc găzduire la căminul Colegiului Tehnic Tomis

Peste 600 de persoane au fost salvate din nămeţi. Autostrada Soarelui şi drumurile naţionale din judeţul Constanţa sunt închise

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite