Clujul toacă cele mai multe rable

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rablele trebuie să fie mai vechi de zece ani
Rablele trebuie să fie mai vechi de zece ani

Judeţul Cluj şi Capitala se debarasează cel mai repede de maşinile vechi. Circa 2.000 de rable au fost predate zilnic la casat până în momentul de faţă.

Judeţele care au scos din uz cele mai multe maşini vechi sunt Cluj, cu 1.420 de vehicule, Bucureşti, cu 1.232 de maşini şi Dolj, cu 1.156 de rable. „Programul are un succes foarte mare. Ne-a luat şi pe noi prin surprindere“, a spus azi Gheorghe Popescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. Programul are o cotă de realizare de peste 35% în numai zece zile de derulare.

Mai multe vouchere pentru prsoanele fizice
40.000 de tichete valorice erau disponibile iniţial pentru persoanele fizice şi 20.000, pentru cele juridice. Pentru că cererea din partea persoanelor fizice este foarte mare, 10.000 de voucere aferente persoanele juridice vor fi transferate către prima categorie. Programul nu prezintă un interes foarte mare pentru persoanele juridice, având în vedere că până acum au fost depuse doar două dosare.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2010 are în vedere scoaterea din uz a 60.000  de rable. Prima de casare este exprimată printr-un tichet valoric cu valoare nominală, de 3.800 lei. Cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă pot folosi maximum trei tichete valorice. Până azi, au fost scoase din uz 20.220 autovehicule şi au fost cumpărate prin acest program 456 autoturisme.

Bugetul alocat în anul 2010 pentru derularea acestui Program este de 228 milioane lei, pentru beneficiari, persoane fizice şi juridice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite