Ciobăneştii germani se întrec în nordul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum ne-a declarat Ferenc Kis, preşedintele Clubului Ciobănesc German din Satu Mare, competiţia se va desfăşura în două zile consecutiv, pe cele şase clase de concurs, astăzi la Satu

După cum ne-a declarat Ferenc Kis, preşedintele Clubului Ciobănesc German din Satu Mare, competiţia se va desfăşura în două zile consecutiv, pe cele şase clase de concurs, astăzi la Satu Mare, iar duminică la Baia Mare. La finalul celor două zile de competiţie, va fi desemnat cel mai bun exponent al rasei Nordului. Arbitrii competiţiei sunt germanii Klaus Gothe şi Ernst Ruckert, care vor arbitra alternativ, pe ringuri separate, femelele şi masculii. Ieri arbitrii nu s-au putut abţine şi au urmărit în Satu Mare, la un club din centrul oraşului, partida de fotbal dintre selecţionatele Germaniei şi Argentinei.
Ruckert a câştigat anul trecut la Ulm-Germania, la un campionat mondial al rasei, titlul pentru cea mai bună canisă. La competiţie sunt aşteptaţi favoriţii naţionali, din toate zonele ţării, precum Constanţa, Iaşi, Arad, Cluj, printre care sunt selecţionaţi din canisele Bonanza-Satu Mare, Bienenvalz-Cluj, sau Trestenberg-Tăşnad. Câinii ciobăneşti germani sunt printre cei mai numeroşi câini de rasă din România, datorită utilităţii lor, fiind utilizaţi la muncă, la pază, depistare de droguri. Clubul din Satu Mare funcţionează din anul 2003, dar la nivel naţional, este organizat din 1997. După cum ne-a declarat Kis, creşterea câinilor de rasă este o pasiune, care se îmbină şi cu afacerea, câinii fiind vânduţi cu preţuri cuprinse între 100 euro puii, şi câteva mii de euro adulţii instruiţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite