Cine i-a închis gura jucătorului lui Alin Simota?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul şi-a retras plângerea penală, după ce a reclamat că a fost bătut de bodyguarzii patronului de la Jiul Petroşani Vicepreşedintele Clubului de fotbal Jiul Petroşani, Marian

Fotbalistul şi-a retras plângerea penală, după ce a reclamat că a fost bătut de bodyguarzii patronului de la Jiul Petroşani

Vicepreşedintele Clubului de fotbal Jiul Petroşani, Marian Spiru, a anunţat printr-un comunicat de presă că fotbalistul Mihai Lungan, agresat de doi bodyguarzi ai patronului echipei, Alin Simota, a renunţat la plângerea penală. Declaraţia oficialului clubului de fotbal a fost confirmată şi de anchetator, care, în aceste condiţii, se văd nevoiţi să închidă cazul.

Mihai Lungan, fost jucător al echipei de fotbal Jiul Petroşani, a renunţat ieri-dimineaţă la plângerea depusă împotriva bodyguarzilor patronului echipei, Alin Simota.

Fotbalistul nu a putut fi contactat pentru a explica motivele care l-au făcut să ia această decizie.
Lungan a fost bătut cu bestialitate în urmă cu aproximativ două săptămâni într-un vestiar din incinta clubului. Fotbalistul a avut nevoie de 11 zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal depus la poliţie.
Imediat după ce a fost agresat, Mihai Lungan a spus că cei care l-au bătut sunt bodyguarzii patronului Alin Simota, pentru că el intenţiona să ceară Federaţiei Române de Fotbal să dizolve contractul dintre el şi gruparea din Petroşani.

Mihai Lungan a dat o declaraţie în faţa unui notar din Râmnicu Vâlcea, iar apoi a expediat-o la Petroşani prin intermediul unor apropiaţi.

Aceştia au prezentat declaraţia conducerii Clubului Jiul Petroşani şi ulterior a depus-o la Poliţia Municipiului Petroşani, unde se află dosarul de cercetare penală.

Urmărirea penală încetează

Chestorul Liviu Stoica, coordonatorul anchetei, a declarat că, în aceste condiţii, urmărirea penală a celor doi agresori - Constantin Literă, de 30 de ani, şi Cătălin Penciuc, de 32 de ani - încetează, deoarece poliţiştii nu se pot autosesiza, în condiţiile în care victima a avut nevoie doar de 11-12 zile de îngrijiri medicale. Dacă era vorba de 23 de zile de îngrijiri medicale, oamenii legii din Petroşani se autosesizau şi continuau actele de urmărire penală chiar dacă jucătorul renunţa la plângere.

Jucătorul agresat, Mihai Lungan, nu a putut fi contactat pentru a explica motivele pentru care a renunţat la plângerea penală. Pe de altă parte, cei doi agresori identificaţi de poliţişti, Constantin Literă şi Cătălin Penciuc, în cazul în care fotbalistul nu renunţa la plângere penală, ar fi putut fi sancţionaţi cu amendă sau cu închisoarea de la 3 luni la doi ani. Ei au fost cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe, precum şi pentru ameninţare.

Lungan refuză să dea explicaţii

În urmă cu aproape două săptămâni, Lungan a mers glonţ la poliţie, unde s-a plâns că a fost agresat de doi dintre bodyguarzii lui Simota. Mai mult, după primele audieri, fotbalistul a susţinut că nu mai dă înapoi pentru nimic în lume chiar dacă simte că familia sa se află în pericol. "Am încredere şi sper ca organele de cercetare să elucideze cazul cât mai repede şi să se ia nişte decizii", mai declara Lungan. Pe cât de vorbăreţ era Lungan după audieri, pe atât de mult a preferat să tacă ieri, refuzând să facă publice motivele pentru care a luat această decizie.

Bossul Jiului Petroşani, descurcăreţ

De altfel, bossul de la Jiul Petroşani, Alin Simota, a fost destul de discret în legătură cu scandalul declanşat de agresarea lui Lungan. Mai mult, el a susţinut că nu se afla în localitate în ziua în care Mihai Lungan acuza că a fost băutut de oamenii lui. Acest lucru a fost însă contrazis de reprezentanţii site-ul www.sport365.ro, care
l-au surprins în tribună la un meci chiar în ziua agresiunii.

Alin Simota a mai fost în centrul unor scandaluri de acest gen, însă de fiecare dată "s-a picat la pace". În Petroşani, mulţi evită să vorbească despre Simota, considerându-l "urmaşul" lui Miron Cozma în Valea Jiului. Alin Simota se consideră însă un om norocos. "Nu ştiu de ce, dar uneori sunt un om ruşinos. Sunt un afacerist descurcăreţ şi mi-a dat Dumnezeu charisma să fac bani", ne declara Simota săptămâna trecută.

Retragerea plângerilor, "sport naţional" în sport

Retragerea plângerilor este deja "un sport" în lumea sporturilor. Pe 14 mai 2005, Mihai Stoica, manager general al Stelei la vremea respectivă, l-a lovit cu pumnul în gură pe Radu Ion, un suporter, în timpul unei partide de campionat cu CFR Cluj. Ulterior, Stoica a fost suspendat pentru un an şi amendat cu 5.370 de euro. În final, Radu Ion şi-a retras plângerea fără a da explicaţii. Anul trecut, şi fotbalistul Adrian Mutu a fost implicat într-un scandal al pumnilor.

Un ospătar din Constanţa, Gheorghe Grosu, a depus plângere pe numele "Briliantului", acuzându-l că l-ar fi lovit într-o cameră a hotelului Rex, înaintea meciului de fotbal dintre selecţionatele României şi Bulgariei. El pretindea o despăgubire de 500.000 de euro. Şi în acest caz, anchetatorii au închis cercetările ca urmare a retragerii plângerii de către reclamant.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite