Chelaru l-a „reabilitat“ moral pe Chiţac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Chiţac, fostul general acuzat de dirijarea represiunii de la Timişoara, din decembrie 1989, a fost înmormântat ieri la Cimitirul Ghencea Militar. Chiţac a murit luni, după mai multe săptămâni în care s-a aflat în comă. El suferise în luna septembrie o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori cerebrale.

Chiţac a fost înmormântat fără onoruri militare, el fiind degradat şi condamnat în 2007 la 15 ani de închisoare pentru reprimarea Revoluţiei de la Timişoara.

Chiţac şi-a împărţit ultimii ani din viaţă între Penitenciarul Jilava şi saloanele de spital. În buza gropii, Naila Chiţac, văduva fostului general, a izbucnit în plâns: „Ai avut o bătrâneţe chinuită. Ai fost nedreptăţit!". Georgiana, fiica lui Mihai Chiţac, este una dintre cele mai de succes femei din România.

Alături de soţul ei, Florin Pogonaru, deţine locul 439 în topul Forbes România, cu o avere estimată la 9-10 milioane de euro. La înmormântare a participat şi generalul în rezervă Mircea Chelaru. Acesta a venit cu steagul României şi l-a pus în sicriul lui Mihai Chiţac.

„Orice român are dreptul la tricolor. Dacă nu onoruri militare, măcar atât", a spus Chelaru, care crede că vinovat pentru morţii de la Timişoara este Nicolae Ceauşescu. Mihai Chiţac ar fi împlinit azi 82 de ani. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite