Centrala nucleară de la Paks, Ungaria, în atenţia românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din judeţele de graniţă cu Ungaria, Bihor, Arad şi Satu Mare îşi pot face cunoscute părerile privind impactul de mediu al Centralei nucleare de la Paks, din Ungaria, până în data

Locuitorii din judeţele de graniţă cu Ungaria, Bihor, Arad şi Satu Mare îşi pot face cunoscute părerile privind impactul de mediu al Centralei nucleare de la Paks, din Ungaria, până în data de 16 iunie, informează Rompres. Potrivit directorului Agenţiei de Protecţie a Mediului Bihor, Călin Mocan, vecinii noştri din Vest derulează în prezent un proces de licenţiere pentru extinderea duratei de viaţă a Centralei Nuclearelectrice Paks.
În aceste condiţii, România intenţionează să participe la procedura de evaluare a impactului asupra mediului al acestei centrale, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier. Astfel, Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) a solicitat organismului similar ungar informaţii suplimentare despre proiect, acestea fiind disponibile în limba engleză pe site-ul MMGA, la adresa http://www.mmediu.ro/dep_mediu/paks.htm. Românii din zona de graniţă îşi vor putea exprima opiniile, observaţiile şi comentariile la adresa de e-mail carla.busuioc@mmediu.ro. "Facem demersuri diplomatice pentru ca partea ungară să ne accepte observaţiile şi, mai mult, să accepte ca reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului să participe la evaluarea impactului.
Doamne fereşte, în caz de accident, până la Oradea radiaţiile nu au nevoie decât de vreo 15 minute şi un vânt bun", a declarat Călin Mocan, director executiv al APM Bihor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite