Cele mai scumpe case din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai scumpe case din Bănie
Cele mai scumpe case din Bănie

Unele locuinţe şi terenuri ajung la milioane de euro pe piaţa imobiliară craioveană

Cea mai scumpă casă scoasă la mezat în Craiova este situată pe strada Sfinţii Apostoli şi costă nu mai puţin de două milioane euro. Locuinţa veche, de epocă, proprietatea unor bucureşteni, are 3.600 de metri pătraţi de curte şi interioare specifice secolului al XIX-lea. „Locuinţele de acest gen, case vechi, boiereşti, situate în zone centrale, sunt singurele care şi-au menţinut preţul în condiţiile crizei din sectorul imobiliar. Proprietarii nu lasă la preţ pentru că nu au nevoie imediată de bani“, a spus Cosmin Pîrvu, reprezentantul agenţiei imobiliare Colosseum, care are casa la vânzare. Experţii imobiliari spun că proprietarii sunt dispuşi să aştepte luni, poate chiar ani pentru ca locuinţele somptuoase să se vândă la preţul cerut, considerat de ei cel corect.

Teren de 4,2 milioane euro în centru, de vânzare

Următoarea în top este fosta Casă a Căsătoriilor, situată vizavi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, scoasă la vânzare prin agenţia CDC Imobiliare. Proprietarii cer, potrivit reprezentatului agenţiei, Cristian Clenciu, 1,2 milioane euro. „Vedeta“ agenţiei este însă un teren de 2.800 de metri pătraţi situat în centrul Craiovei, pe strada Unirii, pe care proprietarul cere 4,2 milioane euro. O altă locuinţă de top din Craiova poate fi achiziţionată prin agenţia Belle Ville cu 1,1 milioane euro. E vorba de o casă din strada Jieţului, de lângă Comandamentul Militar Zonal. Nu doar pentru casele boiereşti proprietarii cer preţuri ridicate.

Apartamente de lux la 2-300.000 euro


Pentru craiovenii care vor lux la bloc, agenţiile imobiliare au pregătite câteva oferte tentante. Spre exemplu, un apartament pe două nivele cu o suprafaţă de 280 metri pătraţi, semifinisat, situat într-o clădire nouă, lângă stadionul Oblemenco costă 280.000 euro, susţine Cristian Clenciu de la CDC Imobiliare. Un alt apartament de top, situat în zona restaurantului Doljana, este vândut prin agenţia Colosseum cu 200.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite