Ce măsuri va lua MAI pentru a rezolva problema cozilor de la paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coadă la  paşapoarte la Iaşi  FOTO Adevărul
Coadă la  paşapoarte la Iaşi  FOTO Adevărul

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că face toate eforturile pentru ca eliberarea de paşapoarte să se realizeze cât mai operativ, arătând că serviciile de paşapoarte din 16 judeţe şi Municipiul Bucureşti vor lucra luni şi marţi, potrivit informaţilor transmise de instituţie.

„MAI îi asigură pe toţi cei care îşi preschimbă paşapoartele în această perioadă că facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ", arată MAI, pe pagina de Facebook a instituţiei.

MAI precizează că în lunile de vară numărul cererilor de preschimbare a paşapoartelor depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul acestora se dublează în această perioadă.

"Din păcate, această creştere semnificativă nu poate fi însoţită şi de dublarea numărului de ghişee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de paşapoarte. Lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiţi să prelungim programele de lucru, să amânăm concediile din această vară pentru mulţi dintre angajaţi sau să găsim alternative de spaţii destinate eliberării de paşapoarte", menţionează MAI.

Potrivit MAI, în 12 judeţe şi în Municipiul Bucureşti serviciile de paşapoarte lucrează luni, iar în alte patru se va lucra marţi.

FADERE, o asociaţie românească din Spania, a solicitat sâmbătă ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de urgenţă situaţia creată la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, afirmând că în caz contrar va face plângere penală împotriva acesteia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite