Ce a determinat o mamă să se arunce în faţa trenului cu copii cu tot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copile şi-au găsit sfârşitul sub roţiile unui tren, împinse spre moarte chiar de cea care le-a dat viaţă. Femeia, care era însărcinată, s-a aruncat şi ea în faţa trenului. Motivul: era prea săracă să mai crească un copil sau să avorteze. În plus, nici religia nu-i permitea să renunţe la cel de-al patrulea copil.

Sfârşit cumplit pentru o femeie şi cei trei copii ai săi. Aceasta a decis să-şi pună capăt zilelor din cauza sărăciei. A făcut-o în cel mai crud mod posibil. Joi dimineaţă, în jurul orei 9.00, s-a aruncat în faţa unui tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, în apropiere de gara  Brăneşti (Ilfov), împreună cu cele trei fiice ale ei: Georgiana Mihaela, în vârstă de 10 ani, Ana Maria, de 8 ani, şi Andreea Nicoleta în vârstă de 3 ani.

Fetiţa cea mare, Giorgiana, a fost târâtă de locomotivă aproximativ 500-600 de metri. În spatele garniturii de tren au fost găsite fără viaţă şi mama sa, împreună cele două surori. Femeia era însărcinată cu al patrulea copil pe care nu-şi permitea nici să-l crească, nici să-l avorteze.

Un apel la 112 a anunţat autorităţile cu privire la tragedie. La faţa locului a fost o adevărată desfăşurare de forţe. Alături de poliţişti, în anchetă fiind angrenată şi o echipă de specialişti de la Ministerul transporturilor, care a constituit o celulă de criză. Zeci de săteni au venit şi ei la locul tragediei, nevenindu-le să creadă ce s-a întâmplat.

După ce anchetatorii au cercetat locul accidentului şi au făcut măsurători, circulaţia feroviară s-a reluat în jurul orei 11.50. Garnitura de tren s-a pus în mişcare spre destinaţie. Conductorul trenului a fost înlocuit, cel care conducea trenul în momentul accidentului fiind audiat. Bărbatul va avea nevoie şi de psiholog. El a povestit că femeia şi copiii au apărut din pădure şi, în pofida avertizărilor sonore, s-au aruncat în faţa trenului fără nicio ezitare. Femeia avea un copil în braţe, iar pe ceilalţi doi îi ţinea de mână.

Biletul de adio

Alexandra Braunstein (30 de ani) ar fi suferit de depresie şi nu îşi dorea încă un copil. Cel puţin asta le-a spus anchetatorilor mama sinucigaşei care şi-a împins copiii la moarte.

De altfel, asupra acesteia a fost găsit un bilet de adio, pe care scria că îi pare rău şi că nu mai poate suporta suferinţa.

Femeia a fost internată în trecut de două ori la Spitalul de psihiatrie Alexandru Obregia pentru tratament şi urma să meargă din nou la spital. Soţul tinerei ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit, iar alte voci afirmă că cei doi soţi se certau frecvent. Bărbatul făcea parte din mişcarea religioasă adventistă, unde a convertit-o si pe Alexandra. Dar ideea de a face mulţi copii a copleşit-o. Familia spune că femeia avea momente când îşi dădea cu pumnii în burtă pentru a pierde sarcina.

Tânăra locuia cu familia în cartierul bucureştean Ferentari, iar în ultimele zile a stat în Brăneşti, la mama sa.

Un stres extrem de puternic

Psihologii spun că în acest caz este vorba despre un suicid calculat, pe fondul unei depresii extrem de puternice.

”Este un suicid calculat, rece, pentru că a avut timp să se gândească şi la biletul de adio. Este posibil ca femeia să fi suferit o tulburare depresivă majoră, având în vedere antecedentele sale. Acest aspect, coroborat cu factorii de mediu, în care familia face parte dintr-o orientare religioasă precum cea adventistă, dar şi posibile presiuni din mediul familial, ar fi putut să o determine să-şi pună capăt zilelor într-un mod atât de brutal. E posibil să fi suferit un stres extrem de puternic pe care nu l-a mai putut suporta. Este important de ştiut, că în cazurile de depresie majoră, anumite persoane ajung foarte uşor să facă acte necugetate, implicându-i chiar şi pe cei apropiaţi, în special pe cei fără apărare, cum ar fi copiii. Tragedia este cu atât mai mare cu cât sunt implicaţi şi copii”, a explicat, pentru ”Adevărul”, psihologul Cătălin Valentin Călin.

Potrivit acestuia, tragedia se putea evita dacă femeia s-ar fi aflat într-un proces de asistenţă terapeutică, la care să fi participat şi familia.

”Se putea evita această tragedie, în condiţiile în care femeia ar fi intrat într-un proces de asistenţă terapeutică, în care şi familia să fi luat la cunoştinţă şi să fi participat. O consiliere extinsă ar trebui asigurată unor astfel de persoane, care urmează tratamente împotriva depresiei, dar din păcate legile din România nu prevăd aşa ceva”, a mai spus psihologul.

Alexandra Braunstein nu era adepta Bisericii Adventiste

Reprezentanţii Bisericii Adventiste au reacţionat după ce apropiaţii familiei Alexandrei Braunstein au spus că femeia şi soţul său ar fi făcut parte din acest cult religios. Aceştia neagă că sinucigaşa şi soţul său ar fi membri ai Bisericii Adventiste.

Referitor la dezinformările apărute sub formă de informaţii jurnalistice neverificate, dar transmise de agenţii de presă importante, cu privire la apartenenţa soţului doamnei Alexandra Braunstein şi a atragerii acesteia la „mişcarea adventistă”, precum şi cu privire la presupusa interzicere a folosirii sub orice formă a anticoncepţionalelor de către credincioşii adventişti, precizăm următoarele: niciunul dintre cei doi nu sunt membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi nici nu sunt cunoscuţi ca frecventând Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea; Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea nu interzice folosirea anticoncepţionalelor şi a metodelor contraceptive; Indiferent de apartenenţa sau neapartenenţa celor doi şi a copiilor la o anumită confesiune religioasă, depresia nu ţine cont de acestea. (...) Menţionarea apartenenţei religioase este nejustificată şi induce ideea că sinuciderea unei persoane depresive ar avea vreo legătură cu apartenenţa la o confesiune recunoscută de Statul Român şi având statut egal cu celelalte 17 confesiuni religioase prezente în România”, se precizează într-un comunicat al Bisericii Adventiste.

CFR: Peste 50 de accidente în care au fost implicate autoturisme şi aproape 30 de sinucideri pe calea ferată în 2017

Peste 50 de accidente în care au fost implicate autovehicule au avut loc la trecerile de cale ferată în primele şapte luni ale anului, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere, în timp ce aproape 30 de persoane s-au sinucis, aruncându-se în faţa trenului, potrivit datelor CFR Călători.

Conform sursei citate, în primele şapte luni ale anului au avut loc 56 de accidente cu autoturisme la trecerile de cale ferată, din cauza şoferilor care nu au respectat indicatoarele rutiere şi bariera. De asemenea, 27 de persoane au ales să îşi pună capăt zilelor aruncându-se în faţa trenurilor.

În anul 2016, au avut loc 89 de accidente în care au fost implicate autoturisme, dar şi 34 de sinucideri.

O femeie şi cele trei fetiţe ale ei au murit, joi, după ce au fost lovite de un tren interregio care circula pe magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între localităţile ilfovene Pasărea şi Brăneşti. Femeia suferea de depresie, fiind internată de două ori la Spitalul Obregia din Capitală şi era însărcinată cu al patrulea copil, pe care, potrivit biletului de adio pe care anchetatorii l-au găsit asupra ei, nu şi-l dorea. 

Tot joi, un bărbat neidentificat a fost accidentat mortal de tren, în apropiere de Gara Vaslui, varianta cea mai probabilă luată în calcul de către poliţişti fiind cea a unei sinucideri. Mecanicul de locomotivă a povestit anchetatorilor că bărbatul s-a aşezat pe şinele de cale ferată chiar înainte de a trece trenul pe sectorul respectiv.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite