Cazul Ionuţ Anghel se va judeca în şedinţă secretă. Primul termen din acest dosar a fost amânat pentru o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Judecătoriei Sectorului 2 a decis, marţi, amânarea dosarul lui Ionuţ Anghel, băiatul de patru ani care a murit în septembrie 2013 după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, judecătorul care a preluat cazul a decis ca procesul să se judece în şedinţă secretă şi a atras atenţia avocaţilor să nu dea informaţii de la şedinţe. Proprietarul terenului unde a avut loc tragedia şi ADP Sector 2 urmează să răspundă în faţa judecătorilor.

Instanţa a decis astăzi să amâne, până pe 7 octombrie, începerea procesului în care se judecă moartea lui Ionuţ Anghel, băiat în vârstă de 4 ani care a murit după ce a fost muşcat de câini.

Judecătoarea Alina Nadia Guluţanu, care a preluat cazul, a ridicat din oficiu excepţia privind dezbaterea în şedinţă secretă a acestui caz, întrucât în cauză sunt implicaţi minori.

Atât acuzarea, cât şi apărarea au fost de acord cu excepţia ridicată de instanţă, aceasta a fost admisă, astfel că tot procesul va fi judecat în şedinţă secretă, în raport de prevederile noilor coduri.

Totodată, judecătoarea Guluţanu a atras atenţia avocaţilor că nu trebuie să furnizeze informaţii de la termenele de judecată din acest caz.

Instanţa a constatat că unul dintre inculpaţi, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de câini, nu are avocat. Astfel, judecătoarea a stabilit continuarea dezbaterilor în acest caz în 7 octombrie.

La finalul şedinţei de judecată, unul dintre avocaţi a susţinut că procurorul prezent la termenul de marţi ar fi de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, ceea ce nu este în acord cu dispoziţiile legale, întrucât la proces trebuie să asiste un procuror de la Parchetul instanţei supreme, instituţia care a făcut dosarul.

Procurorii Parchetului General au dispus, pe 21 martie, trimiterea în judecată a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Va mai fi judecată şi SC Tei Rezidential SRL Bucureşti, dar şi adminsitratorul acestei societăţi, respectiv Constantin Ciorăscu, sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă. 

Atacul maidanezilor, cauzat de lipsa gardurilor de protecţie

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti nu a luat măsuri pentru a împrejmui sau delimita zona amenajată a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate. Acest fapt a permis trecerea celor doi copii într-o zonă sălbatică, unde au fost atacaţi de câini.

În ceea ce priveşte firma Tei Rezidential şi a administratorului său, Constantin Ciorăscu, procurorii au stabilit că “nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi”.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. 

Sfâşiat de câini

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie 2013, pentru Mediafax, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul privind decesul lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care au făcut cercetări pentru ucidere din culpă.

Câinele suspect de atac era în grija unei fundaţii

Anchetatorii i-au audiat în acest dosar, printre alţii, pe părinţii şi pe bunica lui Ionuţ Anghel, pe Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei “Cuţu, cuţu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Şase câini au fost ridicaţi, în 2 septembrie 2013, de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Unul dintre aceştia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Poliţiştii au amendat, în septembrie, firma SC Tei Rezidenţial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii.

De asemenea, paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie 2013, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate în 19 septembrie în presă. Ionut Anghel şi fratele lui de şase ani au fost surprinşi în timp ce se jucau şi aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. 

Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

După apariţia în presă a imaginilor, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

Procurorii l-au audiat în calitate de martor şi pe Octavian Sandu, bărbatul care l-a dus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Octavian Sandu declara atunci, la ieşirea din Parchetul instanţei supreme, că în 2 septembrie 2013 l-a văzut pe fratele lui Ionuţ pe stradă, care era speriat, l-a luat şi l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a precizat că s-a apropiat de băieţel după ce l-a văzut că plânge, dându-şi seama că s-a întâmplat ceva în neregulă. Acesta a mai spus că a aflat că mai este un copil care s-a pierdut în momentul în care l-a dus pe fratele lui Ionuţ în parc, la bunica acestuia.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă::

Tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în luna septembrie, a fost atacat de maidanezi la mormântului fiului său

Vali Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani din Bucureşti care a fost omorât de o haită de câini în luna septembrie a anului trecut, a fost atacat de câini în timp ce se afla la în cimitirul Sf. Vineri, acolo unde este înmormântat fiul său.

VIDEO Filmuleţ emoţionant cu Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi. În imagini, micuţul apare la serbarea de Crăciun spunând poezii

Andreea Anghel, mama lui Ionuţ, copilul ucis în luna septembrie de o haită de câini, a postat un filmuleţ impresionant pe pagina personală de Facebook. Timp de aproximativ zece minute, micuţul apare în imagini din timpul celor patru ani de viaţă, iar printre zâmbetele copilului sunt prezentate momente importante, precum serbarea de Crăciun şi vacanţa de la munte.

VIDEO Fratele băieţelului care a murit muşcat de câini, audiat marţi de procurori

Fratele lui Ionuţ Anghel, băiatul de patru ani care a murit pe 2 septembrie după ce a fost muşcat de câini, a fost audiat marţi de procurorii Parchetului General. Audierea acestuia se va face în prezenţa unui psiholog, a familiei şi a mai multor asistenţi maternali.

Părinţii lui Ionuţ Anghel, audiaţi de procurori. Directorul ADP Sector 2: „Nu este responsabilitatea noastră să adunăm câinii de pe străzi“

Audierile în cazul lui Ionuţ Anghel continuă. Cristian Lemnaru, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, s-a prezentat dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme pentru a fi audiat în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de doar 4 ani care a murit pe 2 septembrie 2013, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din Bucureşti. După-amiază au fost chemaţi la audieri şi părinţii micuţului.

Angajaţi ai ADP Sector 2, reprezentanţi ai SC Tei Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel, urmăriţi penal

Angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, ai SC Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel au fost puşi sub învinuire de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind moartea băieţului de 4 ani sfâşiat de câini, au declarat surse judiciare. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din Capitală, din 2 septembrie, când Ionuţ a fost sfâşiat de câini, arată că fraţii au rămas mai bine de două ore nesupravegheaţi.

Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta. Avocatul acesteia a declarat, la ieşirea de la audieri, că femeia este incriminată în acest dosar, însă nu a fost pusă sub acuzare.

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite